10. března 2014 • 12:41

Tři žluté a červená pro Ďuriše. Sudí Jech se nebál trestat fauly

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkem osm žlutých karet, dvě červené. Sudí Jiří Jech řídil šlágr Sparty s Plzní ve stylu odvážného maryáše. Nicméně drtivá většina jeho verditků byla v pořádku. Michalu Ďurišovi v zápalu boje dokonce ukázal žlutou kartu zřejmě omylem třikrát, až poté ho vyloučil. Nicméně pokaždé by si jí plzeňský záložník zasloužil. Také proto dostal v hodnocení od redaktorů Sportu osmičku, nejlepší známku z celého 19. kola Gambrinus ligy.



Pískat takhle důležitý, sledovaný a vyhecovaný zápas, v němž se hrálo hodně agresivně,, nebylo pro rozhodčího vůbec snadné. Sudí Jiří Jech se tohoto úkolu zhostil velmi dobře, utkání zvládl bez výraznější chyby.

"Agresivnější byla Sparta," tvrdil po utkání plzeňský kouč Uhrin. Statistiky ale mluví jinak, víckrát faulovala Plzeň. Sudí Jech odpískal 17 faulů Spartě, zatímco Plzni 29.

K tomu rozdal osm žlutých karet a dvě červené, ale prakticky všechny správně. Řada zákroků byly nebezpečných, obě vyloučení byla také v pořádku.  

VYLOUČENÍ HOŘAVY

Hořava dostal obě žluté za velice podobné zákroky, když zezadu stáhl protihráče. Poprvé už ve čtvrté minutě zcela jasně držel Lukáše Váchu, do kabin šel těsně po pauze po přidržení Hušbauera.

"Udělal jsem zbytečnou chybu, pak jsem protihráče (Hušbauera) chytl. Nevím, jestli musel padat, ale udělal to zkušeně a rozhodčí neváhal. Hned držel kartu v ruce. Je to jeho rozhodnutí, které si obhájí," mrzelo Hořavu vyloučení.

Horváth: Sparťani každý náš protiútok přerušili faulem
Video se připravuje ...

VYLOUČENÍ ĎURIŠE

Karty pro Ďuriše? O jeho vyloučení nemůže být sporu. V prvním poločase u vápna chytal rozeběhlého Kadeřábka, napomenutí muselo přijít. Při svém druhém "žlutém" faulu tvrdě zasáhl Matějovského a Jech ho musel vyloučit.

Rozčílený Ďuriš mohl paradoxně inkasovat ještě třetí kartu. Poté, co skluzem zezadu trefil Matějovského, vztekle nakopl míč a rozhodčí Jech tahal kartonek z kapsy znovu.

Zřejmě až v ten moment si uvědomil, že Ďuriš už druhou kartu má, takže červenou by dostal stejně. Tahle až úsměvná situace dokládá, jak sudí Jech s udělováním karet neváhal. Rozčílenému Ďurišovi by v tomto utkání dal klidně včetně červené klidně čtyři, pokud by to šlo...

Limberský o nenávisti fanoušků Sparty: Na pískot už jsem si zvykl
Video se připravuje ...

FILMOVÁNÍ PŘIKRYLA

Jech prokázal svůj nadhled, když se v prvním poločase nebál udělit žlutou kartu za filmování Přikrylovi. Střelec jediné branky utkání chtěl proniknout do vápna, hodil si míč kolem Hořavy.

Spadl a dožadoval se penalty, jenže sudí Jech odhalil, že svému pádu pomohl. A sparťanskému záložníkovi ukázal žlutou kartu za filmování Opět správně, což odhalily i opakované záběry.  

Kat Plzně Přikryl: O titulu bych radši ještě nemluvil
Video se připravuje ...

O titul se můžeme připravit jedině sami, hlásí sparťané
Video se připravuje ...

Pavel Horváth prý neumí prohrávat, řekl před rokem sparťanský hráč Marek Matějovský. Po nedělním šlágru už se to zřejmě musel trochu naučit, Plzeň stejně jako před rokem prohrála 01
Pavel Horváth prý neumí prohrávat, řekl před rokem sparťanský hráč Marek Matějovský. Po nedělním šlágru už se to zřejmě musel trochu naučit, Plzeň stejně jako před rokem prohrála 01

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud