Hynek Preisler
5. dubna 2014 • 21:45

Dnes mám víc asistencí než Jágr, smál se liberecký gólman Kovář

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po pěti zápasech se zvedl Přemysl Kovář z lavičky a pomohl svému Liberci k výhře nad Ostravou. Slovan vyhrál 3:2 a gólman si připsal asistenci u první branky týmu. Podobný kousek se mu povedl poprvé v kariéře. „Mám jich dnes víc než Jarda Jágr, který teď nebodoval,“ smál se gólman.



MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 4. • 16:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
3:2
ONLINE
5. dubna
16:00
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
Góly

Domácí: 3. Pavelka, 15. Šural, 50. Pavelka

Hosté: 42. Kukec, 57. Baránek

Sestavy

Domácí: Kovář – Coufal, Pimpara, Sackey, Frýdek – Šural (59. Kolár), Rybalka, Pavelka (C), M. Jarolím (C) (90+2. Rajnoch), Obročník – Luckassen (85. Budnik).

Hosté: Pavlenka – Baránek, Sukup, Frydrych (C), Vengřinek – Štěpán, Kukec, Greguš, Krmenčík, Foltýn (77. Holzer) – Škutka (46. Svěrkoš).

Náhradníci

Domácí: Hroššo, Karišik, Rajnoch, Pokorný, Douglas, Kolár, Budnik

Hosté: Macej, Kaša, Zawada, de Azevedo, Narh, Holzer, Svěrkoš

Karty

Domácí: Rybalka, Obročník

Hosté: Kukec, Baránek, Baránek (č)

Rozhodčí

Lerch – Nádvorník, Urban

Stadion

U Nisy

Návštěva

4 444 diváků

Že přihraje na gól, to jej prý ani nenapadlo. „Jen jsem viděl, že je tam Pavlas (Pavelka) jeden na jednoho, tak jsem si říkal, že to zkusím. Trenéři nás nabádali, ať to takhle zkoušíme a naštěstí to vyšlo. Nechytili první balon a propadlo to tam. Pavlas hrál fantasticky, akorát mě mrzí i za něj, že nedal hattrick. Bylo by to ještě hezčí,“ komentoval výkon kolegy.

Sám si také dobře uvědomoval, že měl pořádnou kliku, když ho třikrát zachránila tyč. „Na začátku to cinklo a pak po přímém kopu, kde mě mrzí, že jsem to nevyhodil ven a jen to lízl na tyčku, od které se to odrazilo ke druhé a na volného hráče,“ štvalo Kováře.

Naopak radost měl z toho, že se Liberec zase míchá do boje o třetí místo. Teď je Slovan pátý, ale na bronzový stupínek ztrácí dva body. „Jsme tam taková černá myš vzadu. Uvidíme, co Boleslav. Budeme se o to třetí místo určitě rvát.“

Rozhovor s Přemyslem Kovářem čtěte v Nedělním Sportu

Fotbalisté Liberce si i díky dvěma trefám Pavelky spravili náladu po debaklu v Plzni 0:6. Nad Baníkem Ostrava vyhráli 3:2
Fotbalisté Liberce si i díky dvěma trefám Pavelky spravili náladu po debaklu v Plzni 0:6. Nad Baníkem Ostrava vyhráli 3:2

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud