6. dubna 2014 • 20:52

Zařídil to Krejčí! Sparta zvítězila na Slovácku a drží odstup od Plzně

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odstup na mistrovskou Plzeň zůstává stále osmibodový! Fotbalisté Sparty zvítězili na Slovácku 1:0 a udrželi si v čele Gambrinus ligy náskok na obhájce titulu. O výhře rozhodla trefa záložníka Ladislava Krejčího ze 58. minuty.



MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 4. • 19:00
1. FC Slovácko
1. FC Slovácko
0:1
ONLINE
6. dubna
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí:

Hosté: 59. Krejčí

Sestavy

Domácí: Heča – Šimko (85. Trávník), Košút, Rada, Kuncl – Kerbr, Šumulikoski, Valenta, Diviš, Petr – Došek (C).

Hosté: Vaclík – Nhamoinesu, Švejdík, Holek, Kadeřábek – Krejčí (89. Konaté), Hušbauer (80. Přikryl), Vácha, Mareček, Dočkal (90+1. Brabec) – Lafata (C).

Náhradníci

Domácí: Melichárek, Mezlík, Daníček, Havlík, Trávník, Lukáš, Ondřejka

Hosté: Švenger, Brabec, Přikryl, Vacek, Konaté, Juliš, Matoušek

Karty

Domácí: Diviš

Hosté: Holek, Nhamoinesu

Rozhodčí

Jech – Paták, Peřina

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty seniora

Návštěva

7127 diváků

ONLINE ZE ZÁPASU SLOVÁCKO - SPARTA ZDE>>>

Sparta, v jejíž sestavě chyběl zraněný Matějovský, znovu nastupovala do utkání s vědomím, že Plzeň bodovala naplno. Proti Slovácku se však Letenští těžko prosazovali. Domácí se snažili napravit nevydařený výkon z Příbrami a aktivním blokem nepouštěli Spartu do častějšího zakončení.

Hosté se sice prosazovali po křídlech, kde byli hodně aktivní Dočkal s Krejčím, ale ve vápně byl často jen osamocený Lafata. Ten se dostal do první šance, ale po Dočkalově centru hlavičkoval nad.

Po půlhodině hry se nejlepší nahrávač ligy Dočkal rozhodl sám vyzkoušet pozornost brankáře Heči. Navedl si míč ve vápně na levačku a pálil k bližší tyči, jenže gólman konečky prstů vytěsnil míč přímo na tyč. "Byla to škoda, to bylo o centimetrech," litoval Dočkal.

Konstrukce branky pomohla domácím i po tečovaném centru Costy v závěru poločasu. Hned po změně stran Heča vychytal Lafatu, který dostal skvělý dlouhý pas od Dočkala za obranu.

Fanoušci Slovácka se chytili za ramena a začali skákat zády k hřišti
Fanoušci Slovácka se chytili za ramena a začali skákat zády k hřišti

Spartu vysvobodil až po hodině hry Krejčí, který jakoby si vzpomněl na svůj gól z finále mistrovství Evropy hráčů do 19 let z roku 2011. Po Dočkalově přihrávce si připravil míč na svou silnější levačku, střelu skryl za obránce a po zemi se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Byl to pro něj šestý gól v sezoně a první na jaře.

Slovácko se pokusilo odpovědět po signálu z přímého kopu, ale Petr trefil jen hradbu těl před sebou. Vzápětí zahrával další přímý kop Valenta a jeho střelu odvrátil sparťan Hušbauer vysoko zdviženou rukou, ale sudí Jech penaltu neodpískal.

Vaclíka v brance Sparty pak prověřil Petr svým volejem po Divišově centru, ale střele chyběla razance. Neuspěl ani Valenta, a tak se Sparta závěrečnému tlaku Slovácka ubránila a potvrdila nejlepší obranu v lize. Na jaře neinkasovala už popáté.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 59. Krejčí. Rozhodčí: Jech - Paták, Peřina. ŽK: Diviš - Holek, Costa. Diváci: 7127.

Slovácko: Heča - Kuncl, Košút, Rada, Šimko (85. Trávník) - Šumulikoski, Valenta - Diviš, Petr, Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Dočkal (90.+2 Brabec), Hušbauer (80. Přikryl), Vácha, Mareček, Krejčí (89. Konaté) - Lafata. Trenér: Lavička.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud