9. dubna 2014 • 04:49

Nevese už posílal kouč Slavie na hřbitov. Stoper pak zázračně ožil

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší hrdina Slavie při remíze s Jabloncem? Jednoznačně obránce Fernando Neves. Po tvrdém střetu s jabloneckým záložníkem Rossim ze závěru první půle to vypadalo, že budou mít lékaři problém ho přivést zpátky k vědomí. Jenže stoper z Kapverd se záhy ukázal jako velký tvrďák. Vstal z nosítek a odehrál zbytek zápasu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 18:30
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
0:0
ONLINE
8. dubna
18:30
FK BAUMIT Jablonec
FK BAUMIT Jablonec
Sestavy

Domácí: Černý – Nitrianský, Škoda, Neves, Dostál – Juhar, Hrubý, Gecov (C), Zmrhal (76. Čonka), Vyhnal (14. Boudjemaa) – Necid (86. Sodoma).

Hosté: Valeš – Eliáš, Kysela, Beneš, Novák – Kopic, Rossi, Kubista, Loučka (C), Čížek (79. Fantiš) – Třešňák (72. Okleštěk).

Náhradníci

Domácí: Čontofalský, Souček, Boudjemaa, Prošek, Vošahlík, Sodoma, Čonka

Hosté: Špit, Jablonský, Štochl, Okleštěk, Fantiš, Pázler, Moulis

Karty

Domácí: Škoda

Hosté: Kopic

Rozhodčí

Zelinka – Moláček, Jiřík

Stadion

Synot Tip Aréna, Praha - Eden

V první chvíli to nevypadlo dobře. Při zdánlivě běžném souboji o míč se Rossi potkal s Nevesem v 36. minutě ve vzduchu, soupeř ho zasáhl loktem do hlavy a zhroutil se na trávník. Brzy se kolem něj seběhli spoluhráči i lékařský tým, jenže Neves se na trávníku vůbec nehýbal.

„Už jsem myslel, že téměř jede na hřbitov,“ poznamenal trenér Slavie Alex Pastoor, jak prožíval chvíle hrůzy na lavičce. Po několikaminutovém ošetřování obránce Slavie odnášeli ze hřiště a vypadalo to, že nebude chtít pokračovat.

Už o pár momentů později ale stál Neves znovu na nohou a hlásil se zpátky do hry. „Byl jsem hodně otřesený a chvíli o sobě nevěděl. Ale pak jsem to zvládnul a měl bych být v pohodě,“ vzkázal prostřednictvím tiskového mluvčího po zápase.

Takový vývoj překvapil i Pastoora. U čáry už byl přichystaný Matúš Čonka, který měl svého spoluhráče  nahradit. Ale mezitím už Neves mával směrem k lavičce, že bude dál pokračovat a nenechal se přesvědčit, že by tomu mělo být jinak. „Nechtěli jsme zbytečně riskovat, ale on o tom nechtěl diskutovat,“ přiznal Pastoor.

Po zápase musel nizozemský trenér smeknout. A Nevese dal za ostatním za vzor v bojovnosti, která mu u hráčů v některých předchozích zápasech chyběla. „Ukázal správný přístup, musím mu složit kompliment,“ zmínil Nevese v pozápasovém hodnocení.

Fernando Neves v péči lékařů
Fernando Neves v péči lékařů

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud