14. dubna 2014 • 15:37

Sporné penalty? Slavii poškodili, Liberec NE, tvrdí Damková

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová liga byla o víkendu znovu plná sporných momentů. V sobotním derby rozhodčí Jan Jílek odpustil pokutový kop proti Spartě, kvůli čemuž se slávisté hněvali. Dvě kontroverzní penalty naopak potopily Slovan Liberec, který prohrál v Příbrami 1:3. Jak na tyto situace nahlíží šéfka rozhodčích Dagmar Damková?



O odpuštěné penaltě proti Spartě

Názor Damkové: "Sudí Jan Jílek chyboval v situaci, kdy nezapískal pokutový kop po souboji Costy s Necidem. Bez debat to byl jednoznačný faul, šlo o jasné vražení bránícího do útočícího hráče. Pro mě to je neomluvitelná chyba a je to škoda, protože rozhodčí si jinak ve sledovaném utkání vedl téměř výborně. Tímto rozhodnutím si svůj výkon částečně pokazil."

Názor Sportu: "Costa do Necida zezadu vrazil tak, že slávistický útočník souboj v dané situaci nemohl ustát. Penalta."

O sporných pokutových kopech v Příbrami

Názor Damkové: "Oba byly velmi složité na posouzení a ani v komisi rozhodčích jsme k nim zatím nezaujali jednoznačné stanovisko. Pokud budu mluvit za sebe, tak rozhodčí Ardeleánu postupoval správně. Při první situaci bránící hráč Rajnoch sice nejprve protihráči vypíchl míč, ale vzápětí mu podrazil nohy, což je faul. Při druhém střetu se mi z opakovaných záběrů už vůbec nezdálo, že by Rajnoch míč zasáhl. Skluzem přímo trefil nohy příbramského hráče. Rozhodčí Ardeleánu měl v obou případech dobré postavení a podle mě rozhodl v souladu s pravidly."

Názor Sportu k penaltě na Azíze: "Kuvajťan vletěl do vápna Liberce mezi tři hráče, načež po kontaktu s protihráčem spadl na zem. Jestli šlo o střet s Rajnochem, ten hrál v souboji jako první míč, tedy penalta se pískat neměla. A jestli Ardeleánu pískal faul Pimparovi, ten s Azízem přišel do souboje už ve chvíli, kdy Kuvajťan dávno padal k zemi. Tak či tak, penalta pro Příbram se pískat neměla."

Názor Sportu k penaltě na Danoského: "Makedonský záložník kličkou pronikl do vápna, kde ho skluzem zastavil Rajnoch. Jenže Danoski šel ještě před kontaktem s Rajnochem do pádu, navíc stoper Liberce jako první uhrál podrážkou míč. Danoski pak do Rajnocha naběhl a ke střetu skutečně došlo, ale až po odehrání míče a navíc Makedonec celou situaci hodně „vylepšil“. Ani tady se nemělo pískat."

O tom, že Plzeň měla zahrávat pokutový kop

Názor Damkové: "V zápase Plzně s Jihlavou měl souboj hostujícího Kučery s domácím Štípkem rozhodčí Královec posoudit jako penaltový, nenařízení pokutového kopu tak bylo chybou."

Penaltový zákrok obránce Sparty Costy na Tomáše Necida
Penaltový zákrok obránce Sparty Costy na Tomáše Necida

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud