26. dubna 2014 • 10:09

Ligové týmy podpoří reprezentaci nevidomých fotbalistů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aktuální 26. kolo první fotbalové ligy bude mít charitativní podtext. V rámci projektu Zelený život se budou na všech osmi stadionech vybírat finanční prostředky na podporu národního týmu nevidomých fotbalistů.



"Snem většiny kluků je stát se fotbalistou. My představujeme sport, který tento sen může splnit i zrakově postiženým hráčům. Vítáme, že se nám v rámci projektu Zelený život dostalo podpory od profesionálních klubů, a děkujeme za ni," řekl prezident Českého svazu zrakově postižených sportovců Jaroslav Pata.

Všech osm stadionů se tak v tomto kole zabarví do zelené barvy, hráči nastoupí se zelenými šálami, realizační týmy se zelenými stužkami a dozelena bude oděn i doprovod hráčů. Zapojit se budou moci i fanoušci. Na vybraných stadionech budou v prodeji náramky Zeleného života. Veřejnost může přispět prostřednictvím účtu Nadačního fondu Zeleného života: 533353335/0300.

Variantu fotbalu pro nevidomé si v nedávné době vyzkoušeli také bývalí čeští reprezentanti Martin Vaniak, Pavel Verbíř, Miroslav Baranek a Zdeněk Grygera.

"Koordinace a další věci s tím spojené jsou úplně někde jinde. Museli jsme se orientovat podle zvuku míče, což bylo značně obtížné. Musím otevřeně přiznat, že to byla dřina. Proto je třeba před klukama, kteří fotbal nevidomých hrají, smeknout klobouk," řekl Grygera.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud