26. dubna 2014 • 23:37

Trenér Sparty Lavička: Ztratit teď titul? Na to nechci ani pomyslet

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Letenský stadion už sborově skandoval: MISTŘI! Trenér Sparty Vítězslav Lavička však po výhře nad Libercem (4:1) euforii ještě nepropadal. Uvědomuje si, že je potřeba udělat poslední krůček. Stačí, aby jeho tým za týden porazil Teplice. Korunovace pak bude definitivní.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 4. • 20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:1
ONLINE
26. dubna
20:15
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
Góly

Domácí: 20. Holek, 49. Krejčí, 59. Švejdík, 72. Lafata

Hosté: 54. Sackey

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš – Dočkal, Hušbauer (80. Vacek), Vácha, Matějovský (63. Mareček), Krejčí – Lafata (C) (75. Bednář).

Hosté: Kovář – Rajnoch, Pimpara, Coufal, Pokorný – Obročník, Rybalka (68. Kolár), Pavelka (80. Novotný), M. Jarolím (C), Frýdek – Luckassen (37. Sackey).

Náhradníci

Domácí: Švenger, Brabec, Přikryl, Mareček, Vacek, Konaté, Bednář

Hosté: Hroššo, Novotný, Fleišman, Sackey, Bouška, Douglas, Kolár

Karty

Domácí: Matějovský

Hosté: Obročník, Frýdek, Sackey, Pavelka, Rajnoch

Rozhodčí

Paták – Nádvorník, Štěrba

Stadion

Generali Arena

Návštěva

12 332 diváků

"Vítězství nad Libercem nás přiblížilo k cíli. Jsme blízko," radoval se po sobotním vítězství letenský kouč Vítězslav Lavička.

Už cítíte, že se blíží mistrovské oslavy?
"Pořád je to předčasné. Ale na hráčích vnímám, že euforie a emoce stoupají. Společně jsme oslavili výhru nad Libercem a děkovali fanouškům, ta atmosféra byla báječná. Stejně tak v šatně. Chybí malý krůček, ale i ten je potřeba udělat."

Co by se muselo stát, abyste o titul přišli?
"Nechci tímto směrem přemýšlet. Nevím. Chci tu definitivu stvrdit co nejdřív, jak jen to bude možné."

Bude příští týden, kdy hrajete odvetný pohárový zápas s Jabloncem, uzpůsobený tomu, že v Teplicích už můžete spustit mistrovské oslavy?
"V poháru máme horší výchozí pozici, přesto chceme utkání s Jabloncem zvládnout a být úspěšní i v pohárové linii. Jakou postavíme sestavu? Tu určíme podle zdravotního stavu po zápase s Libercem, lékařský tým si projde všechny hráče."

Čím si vysvětlit tak rozdílný průběh zápasu? V prvním poločase byl Liberec nebezpečný, ale po přestávce už Sparta nedala soupeři šanci.
"Souhlasím s tímto názorem. Slovan nám dělal v prvním poločase velké problémy kvůli způsobu hry, jaký zvolil. Byl aktivní, napadal a přerušoval naše pokusy o rozehrávku. Jsem moc rád, že jsme ve druhé půli zvýšili úsilí, byli aktivnější a přidali další góly, byť v jednom případě jsme po chybě inkasovali."

Utkání bylo na chvíli přerušeno kvůli urážkám předsedy FAČR Miroslava Pelty. Co si o tom myslíte?
"Tohle na hřiště nepatří, byl to negativní moment. Bylo to špatně. Ale viděli jste sami, že náš kapitán (David Lafata) ihned šel umravnit část fanoušků. Byla to správná reakce."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud