30. dubna 2014 • 11:56

Přerušení zápasu kvůli nadávkám? Změňte to, žádají kluby Peltu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přerušování fotbalových zápasů kvůli vulgárním pokřikům vyvolává stále velké diskuze. Vedení Ligové fotbalové asociace (LFA) nyní žádá předsedu Fotbalové asociace ČR Miroslava Peltu, aby nově zavedenou praxi přehodnotil.



O co ligovým klubům jde? „LFA navrhuje, aby uvedené případy spadaly do gesce disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky, která se bude zabývat konkrétními proviněními dle disciplinárního řádu. Na případné úpravě disciplinárního řádu je LFA připravena se neprodleně podílet,“ vyzvala LFA v prohlášení podepsané jejím předsedou Dušanem Svobodou.

LFA vadí, že podobná opatření postihují všechny návštěvníky, ačkoliv původcem vulgárních projevů jsou jen zanedbatelné skupiny: „Do rukou extremistických skupin nástroj, jak ohrozit regulérnost stávajícího ligového ročníku.“

Kvůli vulgárním pokřikům zejména na Peltovu adresu rozhodčí v uplynulých kolech přerušili hned několik zápasů. FAČR však zatím nehodlá stanovené postupy měnit. „Podle FAČR bylo žádoucí, aby se odpovědnosti za dodržování dlouhodobě existujících norem a předpisů, týkajících se chování diváků, zhostily i kluby,“ zareagovalo vedení fotbalu.

Slovácko: Situace je neudržitelná

Například Slovácko, jehož zápas s Olomoucí byl kvůli vulgárním pokřikům na Peltovu adresu dvakrát přerušen, však chce svolat co nejdříve mimořádné ligové shromáždění. "Situace, jak ji vnímáme, je neudržitelná. Může nadále kulminovat. Proto žádám o okamžité svolání grémia, které je jediné kompetentní hledat východiska a navrhovat řešení," uvedl ředitel Slovácka Vladimír Krejčí po jednání s fanoušky v otevřeném dopise Svobodovi, který zaslal i Peltovi.

Ligová fotbalová asociace nyní chystá komplexní analýzu fanouškovské problematiky v okolních zemích, kterou chce předložit do konce srpna. Zároveň žádá všechny fanoušky, aby přestali urážet Peltu. „A rovněž tak svým dílem přispěli k uklidnění stávající situace,“ uvedl Svoboda.

Peltaven, nová finská posila fotbalistů Plzně. Vtipný protest fanoušků Viktorie
Peltaven, nová finská posila fotbalistů Plzně. Vtipný protest fanoušků Viktorie

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud