Jan Malý
27. května 2014 • 04:58

Sestup Slavie? Ubylo by fanoušků, liga by ztratila na atraktivitě

Autor: Jan Malý, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle by byla rána nejen pro samotnou Slavii, ale v konečném důsledku i pro celou českou ligu. Reálně totiž hrozí, že červenobílí po posledním květnovém dnu již nebudou účastníky nejvyšší fotbalové soutěže v Česku. A jedno je jisté. Pokud by se tak stalo, následky by pocítili nejen fanoušci z Edenu, ale nepřímo by se sestup slavného klubu promítl i do  dalších zápasů přístího ročníku.



Tento scénář může být vnímán jako divoký, zároveň je však jeden z možných. Bohemians porazí v posledním kole Plzeň, Olomouc zvítězí v Liberci a Slavia nevyhraje v Ostravě. Taková konstelace by znamenala, že Slavia spadne do druhé ligy. A pro celou elitní tuzemskou soutěž by to byla docela rána.

„Tradice Slavie je nenahraditelná. Výkonnostně na tom sice v posledních letech není ideálně, ale i tak je pro ligu důležitá. Třeba její derby se Spartou bývá vyprodané, tahle rivalita by chyběla,“ říká Jakub Dlouhý, šéf společnosti Concept One, která působí v marketingu v českém fotbale.

Ubylo by diváků

Problém by to byl pro televizní společnosti, které ligu vysílají. Slavia se v letošní sezoně, kdy se z každého kola přenášely čtyři zápasy, objevila v 29 kolech hned 24x, patří totiž mezi čtyři nejsledovanější týmy ligy ze strany televizních diváků. Vícekrát byla v televizi jen Sparta (28x), Plzeň měla stejně přenosů jako Slavia (24) a s odstupem poté následují Teplice (17x v televizi).

Ubylo by lidí na stadionech. Ačkoliv hrají sešívaní o záchranu, chodí do Edenu po Spartě, Plzni a Teplicích čtvrté nejvyšší návštěvy v lize. Průměr fandů na domácích duelech Slavie v letošní sezoně činí 6189 diváků. Celkově i s venkovními zápasy se Slavia těší třetímu nejvyššímu zájmu fanoušků, průměr na jedno utkání červenobílých je letos 6121 divák.

DALŠÍ INFORMACE O SLAVII A JEJÍM PŘÍPADNÉM SESTUPU ČTĚTE V ÚTERNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.



Fanoušci Slavie na protest odcházejí.
Fanoušci Slavie na protest odcházejí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud