30. května 2014 • 14:56

VIDEO: Plzeň nahrála hymnu. Zpívám odmala, chlubil se Horváth

Autor: TV iSport, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den před posledním ligovým kolem vyrazili fotbalisté Plzně do nahrávacího studia. Za doprovodu Plzeňské filharmonie se do zpěvu pustili nejen hráči, ale i fanoušci. „Já zpívám odmala,“ pochlubil se kapitán Viktorie Pavel Horváth. „Ale tohle byla moje první zkušenost s profesionálními muzikanty,“ prohlásil. Poslechněte si, jak nová klubová hymna zní v reportáži TV iSport.



 

Podívejte se, jak fotbalisté Plzně zazpívali klubovou hymnu
Video se připravuje ...

Hymnu Viktorie složil v roce 2012 plzeňský spisovatel Milan Čechura a přihlásil se s ní do soutěže o klubovou píseň. Sice nevyhrál, ale posléze si jeho skladbu vybrali sami fanoušci a postupně zlidověla. Nyní zní na stadionu před každým zápasem i po něm.

"Jedná se o krásnou písničku. Je melodická přesně tak, jak máme my Češi rádi. Často slýchám, jak si ji někdo z kluků pobrukuje, a po zápase si ji všichni rádi zpíváme," řekl Horváth.

Nyní se dočkala hymna noblesní podoby. Ve velkém hudebním studiu Českého rozhlasu Plzeň se dnes sešlo osm hráčů Viktorie, kteří se doplněni fanoušky západočeského klubu připojili k již připravené Plzeňské filharmonii. Píseň se hrála celkem čtyřikrát. "Ani jsem nechtěl přestat zpívat a mrzelo mě, že už to celé končí. V podání orchestru to znělo opravdu skvěle a těším se, až si záznam poslechnu," řekl záložník Milan Petržela.

Sborový chorál podpořily hlasy z Nové České písně pod vedením sbormistra Zdeňka Vimra. Hudební režii měl na starosti Antonín Bulka. Aranžmá a orchestrace se ujal hudební skladatel a kytarista Tomáš Ille.

Sbor tvořili fotbalisté Plzně a jejich fanoušci
Sbor tvořili fotbalisté Plzně a jejich fanoušci

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud