27. června 2013 • 04:00

Bednář podpořil zadlužený klub. Fanouškům Hearts poslal podepsaný dres

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na svůj první zahraniční klub nezapomíná. Roman Bednář má ke skotskému Heart of Midlothian, kde se na Ostrovech výrazně prosadil, speciální vztah. Teď, když se klub topí v dluzích, sparťanský forvard neváhal pomoct. Rád vyhověl žádosti, aby do dražby sloužící k záchraně klubu poslal podepsaný dres.



Na třicetiletého forvarda, který ve Skotsku působil naposledy před pěti lety, si fanoušci vzpomněli v těžkých časech. Heart se topí v dluzích (údajně až 25 milionů liber, což dělá 753 milionů korun), tým kvůli tomu začne příští sezonu s odpočtem patnáct bodů. Aby získal provozní hotovost, musí prodat své nejlepší hráče.

Na klub se skládají i fanoušci. Pořádají například dražby, aby pomohli od finančního krachu. Na Spartu, kde Bednář momentálně působí, od skotských fans dorazil dopis s neobvyklým přáním.  

"Přišel nám mail od fans Hearts, zda bychom jim do dražby neposlali dres Romana Bednáře. Získávají tak peníze na podporu krachujícího klubu," napsal na Twitter mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Žádosti hráč, který za tři sezony v klubu nastřílel během let 2005 - 2008 40 gólů, ochotně vyhověl. "Hearts byl můj první klub v zahraničí, na ten se obvykle nezapomíná. Zůstává v mém srdci," vysvětlil pro iSport.cz Bednář.

"Sezonu začínají s odpočtem patnácti bodů. Ale ve Skotsku sestupuje jen jeden tým, situace není ztracená. Budu držet palce," vzkázal útočník.

Bednáře měli fanoušci rádi prakticky všude, kde nastupoval. Důrazný útočník, který neošidí jediný souboj, poctivý dříč. Takové hráče, obzvlášť na Ostrovech, dokáží diváci ocenit a dlouho si je pamatují.

Gólová hrozba Sparty: Roman Bednář (vpravo) a David Lafata
Gólová hrozba Sparty: Roman Bednář (vpravo) a David Lafata

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud