26. června 2013 • 13:13

Sparta už má posily. Vacek, Pauschek a Nhamoinesu se hlasí na Letné

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do fotbalové Sparty se po dvou letech vrací záložník Kamil Vacek, který přichází na roční hostování s opcí z italského klubu Chievo Verona. Spartu posílí také zimbabwský obránce Costa Nhamoinesu z polského Lubinu. Ten podepsal dvouletou smlouvu. Pražský klub dnes oba hráče představil na tiskové konferenci.



České vicemistry už v úterý posílil slovenský krajní bek Lukáš Pauschek ze Slovanu Bratislava.

Vicemistři si hodně slibují hlavně od Vacka. A ten zase po dvou letech strávených v Serii A věří, že na Letné oživí svoji kariéru, která především v minulé sezoně začala v Chievu stagnovat. Vacek naskočil pouze do 11 zápasů, od ledna do května zasáhl do pěti.

"Angažmá v Itálii mi dalo moc, na velké zápasy proti špičkovým týmům se nedá zapomenout. Ale jsem ve věku, kdy musím pravidelně hrát, abych svoji kariéru posunul dál. A ve Spartě se toho snad dočkám. Rád bych navázal na dobré sezony, které jsem tady odehrál. Vracím se moc rád," řekl Vacek na tiskové konferenci.

Levou stranu obrany má zase vyztužit zimbabwský reprezentant Nhamoinesu, který do Sparty míří jako volný hráč z polského Lubinu. Tam v poslední sezoně nastupoval pod českým koučem Pavlem Hapalem a nyní vyslyšel vábení letenského klubu.

"Ve fotbale mám vždy ty nejvyšší cíle a ve Spartě je chci naplnit. Vím, jaké má Sparta jméno, rád bych tady byl u titulu. A třeba si zahrál i Ligu mistrů," prohlásil Nhamoinesu.

Sparťané i s novými akvizicemi v pátek zamíří na soustředění do rakouského Bad Leonfeldenu. Oproti minulé sezoně už v týmu není stoper Jiří Jarošík, který si po skončení smlouvy ve Spartě hledá nové angažmá.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud