Michal Koštuřík
14. července 2013 • 11:22

Znojmo vrací Malakjana Plzni. Je samá klička, nezapadl, říká kouč Kalvoda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě ohlášené posily překvapivě končí ve Znojmě, aniž by týmu pomohly v rozjezdu Gambrinus ligy. Kouč Leoš Kalvoda ve finiši přípravy vrátil do jejich mateřských klubů záložníka Edgara Malakjana (Plzeň) a útočníka Tomáše Poznara (Zlín). Čekal od nich víc.



„Malakjan je výborný hráč, ale nezapadl do našeho stylu hry. Hraje jiný fotbal, na lajně je to samá klička, přihrávky nakrátko. Není to takový jezdec, jak bych si představoval. A ani jsem z něho necítil, že se chce rvát za Znojmo,“ vysvětlil Kalvoda po návratu z Rakouska, kde se svým týmem oslnil vítězstvím nad kompletním PAOK Soluň.

Druhý tým řecké ligy, který bude usilovat ze třetího předkola o postup do Ligy mistrů, pokořil ve městě Bruck an der Mur 1:0 brankou Radima Nepožitka. Ten uklidil do sítě centr Tomáše Oklešťka.

V dresu protivníka přitom nastoupily všechny hvězdy v čele s řeckými reprezentanty Katsouranisem, Salpingidisem a Tziolisem. Hráli i Rumun Lazar, Brazilec Lino či Portugalec Vítor, bývalá opora Benfiky Lisabon. „Na šance to bylo vyrovnané,“ shrnul po generálce spokojený Kalvoda, jehož tým se zpočátku na hřišti rozkoukával.

Hráči po tříhodinové cestě rozpáleným autobusem proti favoritovi nestíhali, po dvaceti minutách ale srovnali krok a po pauze rozhodli zápas. „Pro mužstvo to byla velká zkouška. Čekal jsem menší řecké hráče, ale oni to byli chlapi jako hory. Taky mají v kádru několik cizinců. Hráči to odmakali, výsledek bereme,“ pousmál se kouč ligového nováčka.

„Doufám, že teď kluci nebudou moc na hrušce. Jejich herní sebevědomí by se ale mělo zvednout. Jsem rád, že se vrátil Radim Nepožitek, o kterého jsem hodně stál. Velice dobře zahrál proti Soluni Okleštěk,“ pochválil vicemistra světa do 20 let, jenž byl přitom z klubu na odchodu.

V pátek na Dukle však bude připravený Znojmu při historicky prvním duelu v nejvyšší soutěži pomoct. Nováček do něj půjde po vydařené přípravě, ve které prohrál jen dvě z devíti utkání.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud