2. července 2013 • 10:38

SKANDÁL! 50 tisíc za ovlivnění zápasu. Podezření míří na Rogoze

Autor: rjm, ČTK, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) v minulých dnech zahájili trestní stíhání jedné osoby v souvislosti s nabídkou úplatku ohledně možného ovlivnění jednoho utkání fotbalové Gambrinus ligy v sezoně 2012/13.



Obviněnému muži je kladeno za vinu, že měl jednomu hráči klubu Gambrinus ligy nabídnout úplatek ve výši 50 tisíc korun s tím, aby svojí úmyslně špatnou hrou ovlivnil blížící se fotbalové utkání.

Muž je obviněn z přečinu podplacení (podle § 332 odst. 1 trestního zákoníku). Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Uvedly to internetové stránky Policie ČR.

Podle všeho by měl být obviněným mohl být manažer příbramského klubu Roman Rogoz, u kterého údajně policie v minulém týdnu provedla domovní prohlídku. Rogoz tuto informaci nepotvrdil. "Jsem na dovolené, vracím se příští týden," řekl Rogoz pro Aktualne.cz.

Podle prezidenta příbramského klubu Jaroslava Starky je Rogoz kvůli korupci vyšetřován. "Vím, že tam probíhá nějaké vyšetřování, jestli už padlo nějaké obvinění, to nevím. Moc se mi to nezdá," uvedl pro iSport.cz Starka.

Klesa je zloděj, tvrdí Starka. Budějovice se hráče zastaly

Hráčem, který měl od Rogoze dostat nabídku by měl být Michal Klesa, který nyní působí v Českých Budějovicích a dříve hrál za Příbram. "Michal Klesa je pro mě zloděj a podvodník, který u nás okradl celou kabinu, a proto jsme ho museli vyhodit a dát ho pryč," zpochybňuje Starka důvěryhodnost Klesy.

Na Klesovu podporu se naopak postavil budějovický klub. "Za klub musíme říci, že Michal je bezpochyby herně i charakterově lídrem našeho týmu," uvedl jihočeský klub v prohlášení.

V dubnu obvinil Příbram z pokusu o ovlivnění fotbalisty Českých Budějovic šéf Dynama Karel Poborský v rozhovoru pro deník Sport. Později to popřel a uvedl, že neměl na mysli nikoho konkrétního. Příbram v Českých Budějovicích vyhrála v záchranářském souboji 1:0 gólem ze sporné penalty.

Jméno Rogoze, jenž letos přišel do Příbrami právě z Českých Budějovic, bylo na podzim spojováno s korupční kauzou, kterou rozpoutal šéf Sparty Daniel Křetínský. Žádné podezření však nebylo konkretizováno.

Vedení FAČR zatím žádné oficiální informace o novém případu od policie nedostalo. "Policie je při postupu opatrná. Komunikuje především s naším bezpečnostním manažerem Martinem Syneckým, který je momentálně na dovolené v zahraničí," řekl mluvčí FAČR Petr Kovář.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud