13. září 2013 • 14:54

PRVNÍ přiznání! Podváděl jsem kvůli sázkám, řekl Hodúr v slzách

Autor: šq, pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tlak okolí už nevydržel. Fotbalista Dunajské Stredy Ivan Hodúr se měl jako první z osob zapletených do československého sázkařského skandálu podle slovenských zdrojů deníku Sport přiznat, že ovlivňoval výsledky svého týmu na objednávku gangu, který při úterním zátahu rozbili policisté v obou zemích.



Hodúr se údajně přiznal, že za úplatu ovlivňoval vlastní zápasy ve prospěch sázkařské mafie se slzami v očích vedení svého klubu.  Dunajská Streda až do vyřešení případu suspendovala všechny čtyři své hráče, kteří jsou v podezření ze spolupráce se sázkařským gangem - tedy Hodúra, Michala Diana, Tomáše Hubera a Marka Božoně.

"Nepopřel to. Naopak přiznal, že byl oslovený kvůli zápasu v Senici a pověděl, že to bohužel přijal," řekl novinářům Jozef Ersék, viceprezident klubu z Dunajské Stredy.

Hodúr je pro české fanoušky jednoznačně nejznámějším ze slovenských jmen zapletených v celé kauze. V české lize působil v Liberci a Mladé Boleslavi, zahrál si také za slovenskou reprezentaci. Českou ligu opustil před pěti lety.

Slovenská prokuratura požaduje, aby právě Hodúr, a spolu s ním také Ivan Žiga a Marián Dirnbach, byli vzati do vazby, aby nemohli ovlivňovat svědky. Právě Žiga, někdejší fotbalista Slovanu či Artmédie, je považován za slovenskou spojku s asijskou sázkařskou mafií.

V Česku dnes strakonický soud zamítl vzetí tří z 12 obviněných fotbalistů do vazby, což navrhoval státní zástupce. Fotbalistům obviněným v aktuální sázkařské aféře hrozí v případě prokázání viny za přijetí úplatku až 12 let ve vězení. V úvahu však připadá i trestný čin podvodu s nižší sazbou.

Na českém území měl podle serveru tn.cz organizovat nelegální sázkařský byznys Daniel Kaplan, který dřív působil ve Sokolově, Chomutově, či Hradci Králové.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud