Hynek Preisler
5. prosince 2013 • 10:38

Kovář odmítá korupci: Gól to byl blbý, ale svědomí mám čisté

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Klidně budu přísahat na svou rodinu, že mám svědomí čisté,“ říká rezolutně liberecký gólman Přemysl Kovář. Jeho jméno je totiž jedním z těch, jež se kvůli lacině inkasovanému gólu skloňují v případě zápasu Mladé Boleslavi s Libercem (4:0), kterým se podle informací Sportu zabývá protikorupční policie v souvislosti s vyšetřováním sázkařské aféry.



 V zápase Mladé Boleslavi inkasoval Přemysl Kovář hloupý gól z pětadvaceti metrů na 0:2, když chyboval a mezi rukama mu propadla střela Tomáše Fabiána. Podle informací Sportu právě toto utkání vyšetřuje protikorupční policie v souvislosti se sázkařskou aférou. Zákonitě se tak do víru spekulací dostalo i jméno libereckého gólmana, který se však jakémukoli podezření brání.

„Nevím, na jakém základě se prošetřuje tento zápas. Sice jsem v něm dostal takhle blbý gól, ale vím, že mám svědomí čisté a klidně to odpřísáhnu na svou rodinu,“ tvrdí brankář Přemysl Kovář o utkání, v němž Mladá Boleslav získala snadno dvougólové vedení. Na první z inkasovaných branek se podílel záložník Luboš Hušek, který neodkopl na malém vápně míč.

„To bychom mohli začít spekulovat o tom, že Slavia prohrála 0:7 s Teplicemi, nebo Jablonec remizoval doma 5:5 se Znojmem. Jsem z toho docela rozčarovaný. Beru to jako pošpinění jména. Klidně dám k dispozici telefon a udělám cokoliv, aby se to vyšetřilo. Jednoznačně chceme očistit sebe i klub,“ povídá jasně Kovář.

„Očekávali bychom, že o vyšetřování takto závažné skutečnosti bychom byli Policií České republiky neprodleně informováni, protože pokud by byl někdo skutečně poškozeným, tak by to byl právě klub FC Slovan Liberec,“ sděluje Lukáš Váňa, tiskový mluvčí Liberce.

Takovou hrubku schválně neuděláte

Podle všeho je pro sázkařskou mafii oblíbenou příležitostí právě sázka na to, že v utkání padne čtyři a více branek. Policie již dříve začala prošetřovat další čtyřgólové utkání z první ligy z letošního jara mezi Teplicemi a Českými Budějovicemi (4:0).

„Že v této chvíli něco vyšetřuje policie, ještě neznamená, že se něco stalo. Třeba se opravdu díky této strašné době prověřují všechny zápasy, kde padly více než čtyři branky, a to třeba i v hokeji,“ řekl sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar, který je v těchto dnech na pracovní cestě v Argentině.

„Navíc si tedy já osobně neumím představit, že zrovna Přéma Kovář by se do něčeho takového zapojil. Já ho mám v této chvíli za vysoce charakterního člověka. A už vůbec si neumím představit, že by byl tak blbej a svoji účast na nějakém takovém výsledku by zařídil podobně hloupým gólem. Kdybyste totiž chtěl takovou hrubku udělat, tak ji neuděláte, protože to byla fakt neuvěřitelná minela,“ zastal se svého hráče Nezmar.

Teď je na řadě z důvodů vyšetřování logicky mlčící policie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud