3. února 2022 • 22:20

Egypt je ve finále mistrovství Afriky. Kamerun selhal v penaltách

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Egypta vyřadili v semifinále afrického Poháru národů domácí Kamerun a v souboji o titul vyzvou v neděli Senegal. Duel nejúspěšnějších týmů v historii šampionátu dospěl po bezbrankovém průběhu až do penaltového rozstřelu, ve kterém podruhé na turnaji uspěli „Faraoni“. Kamerun čeká v sobotu zápas o třetí místo proti Burkině Faso.



Na stadionu Olembé v Yaoundé v základní hrací době gól nepadl, ačkoliv domácí Kamerun byl aktivnější a dvakrát nastřelil brankovou konstrukci. Ve 20. minutě trefil hlavičkou spojnici tyče a břevna bývalý obránce pražské Slavie Ngadeu a po změně stran dopadl podobně i druhý nejlepší střelec turnaje Toko Ekambi.

Egypt se musel v prodloužení obejít bez trenéra Queiroze, jenž dostal v 90. minutě za protesty červenou kartu. Jeho svěřenci přesto dotáhli reprízu finále z roku 2017 až k penaltovému rozstřelu, ve kterém stejně jako v osmifinále proti Pobřeží slonoviny uspěli.

Hrdinou byl brankář Gabaski, jenž ve druhé sérii vychytal Moukoudiho a následně i Léu Silikiho. Egypťané naopak byli neomylní, a to se ani nedostalo na největší hvězdu týmu Salaha. Za Kamerun proměnil penaltu pouze nejlepší střelec šampionátu Aboubakar a utkání ukončil nepřesnou střelou N'Jie.

Sestavy

Domácí: A. Onana – Castelletto (99. Moukoudi), Ngadeu, Tolo – Fai, Hongla (108. J. E. Onana), Anguissa, Gouet (80. Siliki), Ngamaleu (86. N'Jie) – Toko Ekambi (98. Bassogog), Aboubakar (C).

Hosté: Gabaski – Fathí, Mahmúd Hamdí, Abdelmonem, Alnaní (86. Lášín) – Kamál (85. Ášůr), as-Súlija (46. Trézéguet), al-Futúh – M. Salah (C), Marmúš (63. R. Sobhí), Mohamed (106. Šeríf, 118. Sajid).

Náhradníci

Domácí: Siliki, Choupo-Moting, Oyongo, N'Jie, Omossola, Ganago, Onana, Epassy, Moukoudi, Kunde Malong, Bahoken, Bassogog

Hosté: Ašraf, Trézéguet, Gád, Sajid, Sobhí, Šeríf, Ášůr, Marwán, Lášín, Alá, as-Saíd

Karty

Domácí: Gouet

Hosté: Kamál, Carlo Queiroz (trenér), Carlo Queiroz (trenér)

Rozhodčí

Gassama – dos Santos, Marengula

Stadion

Venue Stade Omnisport Paul Biya

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud