12. listopadu 2011 • 16:10

Ostuda: Proti Černé Hoře nebylo plno. Ale čeští fanoušci byli skvělí!

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrozba ostudy se naplnila. České fanoušky barážový duel s Černou Horou „nevzal“, Generali Arenu v úvodním duelu o všechno nevyprodali, nedorazilo jich ani 15 tisíc… Prázdných sektorů bylo vzhledem k důležitosti utkání přespříliš, volné vstupenky tak před zápasem skupovali příznivci Černé Hory, kteří byli rozeseti po celém stadionu. Ale Češi, kteří přišli, byli skvělí.



„Přáli bychom si vyprodaný stadion, důležitost zápasu je obrovská, a tak by mělo být plno. Věříme, že snad nakonec bude a fanoušci hráče poženou dopředu,“ doufal den před utkáním trenér Michal Bílek. Realita?

Zaplněné řady přecházejí v poloprázdné, ty pak střídá sektor zcela prázdný. Dvanáctý hráč českého týmu mohl „hrát“ včera večer na Letné maximálně na tři čtvrtě plynu, zhruba natolik totiž naplnili kapacitu stadionu fanoušci Bílkova výběru (přesně 14 560).

Páteční situace tak kopírovala tu loňskou před domácím utkáním se Skotskem. Tisíce lístků, o které čeští příznivci neměli zájem, skoupili Ostrované a vytvořili hostům v Synot Tip Areně perfektní kulisu.

Naštěstí ti, kteří v páteční mrazivý večer nenechali reprezentanty ve štychu, předvedli výborný výkon.

„Fanoušci jsou skvělí, můžeme být nadmíru spokojení,“ pochvaloval si během poločasové přestávky útočník Tomáš Pekhart. Měl pravdu.

Obava, že domácí příznivci budou oproti horkokrevným Černohorcům (na stadionu jich bylo kolem tří tisíc) v defenzivě, se nevyplnila. Jejich dvouapůltisícový kotel v rohu Areny u haly Sparty hravě překřičeli.

Pomohl k tomu dravý nástup Čechů, kteří úvodních deset minut hosty svírali na jejich polovině. Navíc před jedním z mnoha rohových kopů vyzýval gesty k ještě hlasitější podpoře kapitán Tomáš Rosický.

Ochozy si nejdřív dvakrát povzdechly při šancích Petra Jiráčka, v 63. minutě už naplno bouřily po famózní ráně Václava Pilaře. Jeden z fanoušků byl dokonce v takové euforii, že vystartoval z první řady nekryté tribuny až k postranní čáře, kde se přiřadil ke hloučku hráčů, který zasypal autora nádherné branky. Pořadatel jej posléze vyvedl zpátky na tribunu.

Po závěrečném hvizdu rozhodčího mohl s dalšími fanoušky oslavit nakonec dvoubrankové vítězství. Je ale velká škoda, že jeho „parťáků“ nedorazilo o pět tisíc víc…

Fanoušci při barážovém utkání na Letné
Fanoušci při barážovém utkání na Letné

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud