Stanislav Hrabě
8. června 2012 • 16:49

Přijďte fandit na Staromák! Můžete debatovat ve stánku Sportu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

František Štambachr, mistr Evropy 1976 a olympijský vítěz 1980, slavnostním výkopem otevřel EURO, které proběhne na Staroměstském náměstí v Praze. Akce Hyundai Fan Park Prague 2012, jejímž partnerem je se stánkem pro besedy s internacionály i deník Sport, láká na přímé přenosy všech zápasů na velkoplošné obrazovce a doprovodné programy.



Potřetí ožije Staroměstské náměstí během významného fotbalového turnaje hlaholem fanoušků. Hyundai Fan Park Prague 2012 navazuje na předchozí zkušenosti z ME 2008 a MS 2010, kdy na přenosy zápasů a doprovodné akce nalákal desetitisíce fanoušků.

„S naším týmem ve hře to bude zajímavější,“ zve František Štambachr, mistr Evropy 1976 a olympijský vítěz 1980.

Nebude sám, kdo ze slavných internacionálů přijde mezi fanoušky. „Při zápase naší reprezentace bude někdo, kdo má k soupeři vztah,“ prozrazuje Štěpán Phillip, manažer Klubu českých internacionálů.

František Štambachr vyhrál olympiádu v Moskvě, hrál za řecký AEK Atény, osobitý vztah odkryjí Antonín Panenka, Karel Rada, Václav Němeček, Jiří Němec nebo Ivo Knofl íček.

Ve stánku deníku Sport (ve dny zápasů českého týmu od 17:30 do 20:45 - dnes od 18:00 beseda s fotbalovým expertem Sportu Stanislavem Hrabětem) budou besedy fanoušků se slavnými osobnostmi minulosti a redaktory, k dispozici budou i upomínkové předměty.

Pořadatel korejská automobilka Hyundai je partnerem české fotbalové reprezentace od roku 2005 a spojení si považuje. „Máme jedenáct modelových řad, silných individualit. Jako tým jsme neporazitelní, to samé přejeme českému mužstvu,“ našel vhodný příměr Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech.

Hlavní město vítá akci s otevřenou náručí. „Když přišla žádost o zábory, vůbec jsme neváhali,“ prozrazuje zástupce Městské části Praha 1 Jiří Veselý. Poslední duel svěřenců trenéra Michala Bílka v základní skupině s domácím výběrem zahalí Staroměstské náměstí do polských barev, partnerem se na tento den stane i Polský institut.

„Nabídneme všem, kteří se nemohou podívat do dějiště šampionátu, kus naší země včetně ochutnávek lahůdek,“ slibuje Maciej Ruczaj, zástupce institutu.

Fotbalová mánie vypukne v pátek 8. června, kdy se český tým střetne ve Wroclawi s Ruskem, a potrvá až do 1. července, kdy je v Kyjevě na pořadu finále.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud