Stanislav Hrabě
12. června 2012 • 23:29

VIDEO: Fanouškům na Staromáku z nervů větralo pivo

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minuty se vlekly, ba ploužily. Po gólu řeckého týmu se po Staroměstském náměstí rozlila úzkost a obavy z vyrovnání. Přítomní tlačily starobylý orloj ke spěchu a apoštolové by ochotně vyběhli dříve, jen aby Bílkův tým v daleké Wroclawi vedení udržel. Fanouškům větralo a teplalo pivo, ale i národní nápoj obětovali pro úspěch fotbalistů. Pak přišel úlevový oddech a jásot.



Útočit, hrát ofenzivně. Tak zněl vzkaz fanoušků shromážděných na akci Hyundai Fan Park na Staroměstském náměstí. „Milan (Baroš) by neměl být na hrotu sám,“ doporučoval Michalu Bílkovi bývalý spoluhráč ze Sparty Petr Vrabec.

Co si o české reprezentaci myslí bývalý obránce Petr Vrabec
Video se připravuje ...

„Sleduju pozorně tureckou ligu a Baroš je výborný,“ připojil se fanoušek z Plzně. „Potřebuje však někomu k sobě,“ dodává.

S neobvyklým návrhem přispěchal František Štambachr, mistr Evropy 1976 a olympijský vítěz 1980.

„Stálo by za to zapátrat, jestli nemá Klaas-Jan Huntelaar české předky a nabídnout mu občanství. V nizozemském týmu sedí nejlepší střelec bundesligy na lavičce a nám by pomohl,“ odůvodnil tento nápad.

Bývalý fotbalista Tibor Mičinec v televizním studiu Sportu na Staroměstském náměstí řekl, že by Češi měli hrát na dva útočníky
Video se připravuje ...

Hodně originální, ale zdálo se, že není potřeba. Čeští reprezentanti vlítli na soupeře a během pěti minut vedli 2:0. Češi, Češi, dunělo starobylými prostorami a nad hlavami fanoušků létaly vlajky.

Každý z fanoušků měl v ruce pivo, aby tak doložil příslušnost k českému národu. „Jen to udržet,“ ozvaly se však varovné hlasy. „Ještě není konec,“ zněla upozornění.

Obrovská chyba Petra Čecha, která přinesla nebezpečné snížení, dosti zchladila vášeň. Z pohledů se vytratilo nadšení, vystřídala ho úzkost, která provázela každou řeckou akci.

Podívejte se na sérii VIDEOROZHOVORŮ s českými fanoušky ve stánku deníku Sport:

Byly to hrozné nervy, shodovali se fanoušci po vydřené výhře nad Řeckem
Byly to hrozné nervy, shodovali se fanoušci po vydřené výhře nad Řeckem

Jakmile se míč přiblížil k české brance, mokrá dlažba ztichla napětím. Minuty se nekonečně vlekly, fanoušci trpěli a jen si toužebně přáli, aby už byl konec.

Ten přišel. „A je to tady,“ přivítal tři body a naději na postup moderátor akce Ondřej Hejma. Svět pro něj i pro stovky nadšenců, které neodradil ani velmi nepříjemný studený déšť, se zabarvil domodra. A modrá je dobrá, zazpíval všem na oslavu vítězství.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud