14. června 2012 • 12:15

Šikana švédského gólmana? Spoluhráči mu trefovali holý zadek

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Žádná velká sportovní akce se neobejde minimálně bez jednoho skandálu. O jeden takový se postarali na EURO švédští fotbalisté, kteří si zpestřili trénink v přesnosti střelby na terč. A co že měli za úkol trefovat? Volný prostor v bráně, kužel ani jiný předmět to nebyl. Švédové trefovali holý zadek náhradního gólmana Johana Wilanda.



Šlo o šikanu rezervního gólmana, nebo ne? A proč si vlastní spoluhráči vybrali za terč právě brankáře FC Kodaň?

Odpověď je jednoduchá. Švédové si zpestřili tréninkovou jednotku hrou, ve které hráči stojí v kruhu a přihrávají si letící míč z první ve vzduchu.

Balon samozřejmě nesmí spadnout a dotknout se země. Náhradnímu brankáři Wilandovi tato hra nejspíš nešla. Několikrát mu míč spadl na zem, tak byl nucen stáhnout si kalhoty a vyšpulit zadek. Tréninkový dril v přesnosti střelby mohl začít.

Celá tato úsměvná událost je však ve švédských novinách pořádně kritizována a brána tak, že vlastní spoluhráči šikanovali svého brankáře.

"Je směšné říkat, že to byla šikana. Byla to jen zábava, o nic nešlo," ohrazoval se švédský záložník Pontus Wernbloom.

VIDEO: Netradiční trénink Švédska

Ať už to byla tak či onak, fotbalisté Švédska si ještě víc zavařili. Do evropského šampionátu vstoupili prohrou s domácí Ukrajinou (1:2) a v pátek je čeká silná Anglie.

Jestli nebudou v důležitém zápase alespoň bodovat, švédský tisk si z nich nejspíše udělá vlastní terč, a také se do nich bude pořádně strefovat.

Ševčenko slaví druhou branku v síti Švédska
Ševčenko slaví druhou branku v síti Švédska

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud