15. června 2012 • 20:52

Francouzi zarmoutili domácí Ukrajinu, vyhráli 2:0 a vedou skupinu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Francie porazili ve svém druhém utkání na mistrovství Evropy v Doněcku domácí Ukrajinu 2:0 a dostali se do čela tabulky skupiny D. Svěřenci Laurenta Blanca byli celý zápas výrazně lepší, jejich čekání na výhru na velkém turnaji po osmi zápasech ukončily góly Méneze a Cabayeho. Zápas musel být hned v úvodu na 55 minut přerušen pro prudký déšť.



Než se začalo pořádně hrát, pokryly oblohu nad Donbass Arénou těžké mraky. Blesky a půlhodinová průtrž mračen pak vyhnaly už po pěti minutách na příkaz sudího Kuiperse hráče téměř na hodinu do kabin.

Z šatny se s větší vitalitou vrátili na trávník Francouzi, kteří oplývali aktivitou a přesnější souhrou v ofenzivě. Příhodnou situaci ve vápně Ribéry s Nasrim překombinovali, v 16. minutě už se po dalším průniku Ribéryho a Ménezově střele síť zavlnila, jenže Francouz skóroval z ofsajdu.

Ukrajinští fotbalisté ve svém druhém zápase bojovali s FranciíFoto Reuters

I další útočné výpady hostů hledaly Méneze. Pařížský forvard v 26. minutě tvrdou střelou z patnácti metrů minul břevno, ale daleko největší šanci prováhal po půlhodině hry: Ribéry mu po Timoščukově nepřesné přihrávce gólmanovi naservíroval míč jako na zlatém podnosu přímo na střed pokutového území, Ménezovu ránu však Pjatov vyrazil.

Útočné manévry Galského kohouta narušil v 34. minutě Ševčenko, který se zleva dostal za obranu a bombou vyprášil Llorisovi rukavice. Ale pak se už zase musel blýsknout Pjatov, když rukou vytlačil Mexesovu gólovou hlavičku.

Gól v ukrajinské síti byl na spadnutí a nic na tom nezměnila ani pauza. Ménez ukázal, že gólově nevyhládl, ale i další příležitost z úvodu druhé půle mu zmařil Pjatov. Teprve ve čtvrtém vzájemném souboji se radoval Francouz, který v 53. minutě technickou ranou k tyči poslal 'trikolóru' do vedení.

Diarra hledá své spoluhráčeFoto EPA

Francie naprosto ovládla hru. Ukrajincům skoro nepůjčila míč, lehce kombinovala v okolí domácího vápna a už o tři minuty později dal druhý gól Cabaye.

Francouzská převaha byla chvílemi drtivá. Po obléhání Pjatovovy branky navíc brzy zaduněla tyč, kterou z dálky napálil opět Cabaye. Pak už "Les Bleus" hlavně šetřili síly a kontrolovali výhru, zatímco bezkrevní Ukrajinci se smířili s porážkou. Vítězný tým prodloužil svou sérii bez prohry na 23 zápasů.

Doněck: Ukrajina - Francie 0:2 (0:0)
Branky: 53. Ménez, 56. Cabaye. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Selin, Timoščuk - Ménez, Debuchy, Mexes. Diváci: 48.000.

Sestavy:

Ukrajina: Pjatov - Gusev, Michalik, Chačeridi, Selin - Timoščuk - Jarmolenko (68. Alijev), Nazarenko (60. Milevskij), Voronin (22. Děvič), Konopljanka - Ševčenko. Trenér: Blochin.

Francie: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Clichy - Cabaye (68. M'Vila), Diarra - Ménez (73. Martin), Nasri, Ribéry - Benzema (76. Giroud). Trenér: Blanc.

V prvním poločase oba týmy marně hledaly cestu k brance
V prvním poločase oba týmy marně hledaly cestu k brance

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud