Stanislav Hrabě
19. června 2012 • 16:02

Příbram zbrojí na ligu. Zkouší skotského stopera z FC Dundee

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavou posilu při zahájení letní přípravy uvítal 1. FK Příbram. O angažmá usiluje sedmadvacetiletý skotský stoper Craig McKeown, jemuž skončila smlouva v Dundee FC. „Na tento post posilu potřebujeme,“ vítá novou tvář trenér David Vavruška.



Čeští hráči do skotské ligy, to je vyzkoušená cesta, ale obrácená – ta tu ještě nebyla. Craig McKeown může být jejím průkopníkem.

„Fotbal je někdy o náhodě. Tak jsme se k němu přes jednoho mého známého dostali,“ vysvětluje na klubovém webu přítomnost skotského hráče boss příbramského fotbalu Jaroslav Starka. „Craig hraje na postu stopera a rádi jej vyzkoušíme," dodává.

Trenér týmu David Vavruška zkušeného zadáka, jenž nasbíral přes sto padesát startů za skotský klub Dundee FC, vítá.

„Od doby, kdy jsme pustili dva naše stopera, které jsme si vychovali, Štochla a Nohýnka, máme na tomto postu starosti,“ přiznává.

„Po odchodu Hejdy, Krejčího a Ricky jsme potřebovali posílit defenzivu, tak věřím, že to může být další doplňující stoper k Tomáši Hájovskému, či Milanu Mišůnovi,“ říká ředitel klubu Petr Větrovský na příbramských internetových stránkách.

Neznalost prostředí a českého jazyka by neměly být takovou překážkou. „Je tu dva dny a hned se všemi komunikuje, nestraní se, nesedí jako cizinec mimo,“ pochvaluje si jeho adaptabilitu Vavruška.

„Ve Skotsku vědí, že fotbal je kolektivní hra a prvním, co musí hráč zvládnout, je komunikace s ostatními,“ podotýká. „Česky zatím neumí ani slovo, ale všechny moje pokyny okamžitě vnímá,“ oceňuje přičinlivost skotského obránce.

„Uvidíme, jak se ukáže,“ dodává Větrovský. McKeownovi skončila smlouva a přišel by do Příbrami zdarma.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud