1. července 2012 • 17:13

Španělé zradili vlastní fotbalovou filosofii, vyčítá Wenger

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hra krátkých přihrávek Španělů nudí, hlasitě volají zástupy fanoušků na evropském šampionátu. Jejich názor podpořil i Arséne Wenger. "Míč drží hlavně proto, aby neprohráli," kritizuje přílišnou defenzivu kouč Arsenalu.



Francouzský trenér úřadujícím mistrům světa a Evropy vyčítá, že svou tradiční hru založenou na držení míče začali používat spíš k obraně než k útočným výpadům.

Wenger ve svém sloupku pro Eurosport oceňuje bezkonkurenční technické dovednosti hráčů Vicenta del Bosqueho, ale k hernímu projevu má výhrady.

"Zůstali u své herní filosofie, ale zradili ji. Původně chtěli držet míč, aby útočili a vyhráli zápas. V současnosti se zdá, že ho drží hlavně proto, aby neprohráli," vyčítá Španělům obranné pojetí.

"Začali hrát víc konzervativně, nechtějí se vzdát míče kvůli tomu, aby soupeři neumožnili vypracovat si šance. Takový mám dojem z jejich hry na Euru. Samozřejmě je pro ně těžké překonat hluboko bránící soupeře, ale tomu čelí každý kvalitní tým," píše Wenger.

Dvaašedesátiletý kouč před večerním finálovým duelem mistrovství Evropy s Itálií Španěly favorizuje. "Myslím, že jsou mírným favoritem, asi budou trošku odpočatější. I když Itálie v semifinále nehrála prodloužení, třetí zápas během jednoho týdne udělá své," myslí si.

Fábregas rozhodl o postupu favorita do finále
Fábregas rozhodl o postupu favorita do finále

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud