Hynek Preisler
3. července 2012 • 10:26

Svatý Casillas ukázal rytířské gesto: Odpískejte to už!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nechte se pohladit rytířským příběhem, který potěší. Hlavní roli v něm při finále ME s Itálií sehrál španělský gólman Iker Casillas a jeho nevídané gesto úcty k soupeři. Španělsko vedlo nad Itálií 4:0 a již odtikával nastavený čas. Squadra azzurra hrála o deseti a spíše než o čestný úspěch se snažila, aby nedostala „bůra“. Bylo jasné, že zklamaní borci v modrém čekají na závěrečný hvizd jako na smilování.



Jiný by si možná vychutnával neopakovatelné chvíle historického triumfu třetího vítězství na velkém turnaji v řadě a přál si, ať slastné okamžiky nikdy neskončí. Ne tak kapitán Španělů Iker Casillas, kterému se na Pyrenejském poloostrově říká Svatý...

Když byl balon opět na půlce Italů, obrátil se na brankového sudí a volal na něj: „Rozhodčí! Rozhodčí! Respekt pro soupeře! Respekt pro Itálii!“

Chtěl, aby arbitr již jasně rozhodnuté utkání ukončil dříve, finálový zápas odpískal a uzavřel trápení Balotelliho a spol.

Nevěděl, že avizované tři minuty nastavení již uplynuly a hlavní sudí vzápětí poslední mač mistrovství Evropy v ukrajinském Kyjevě opravdu ukončil. Iker Casillas právě zhmotnil motto „sláva vítězům, čest poraženým“.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud