Karel Häring
26. května 2016 • 09:28

Češi už ladí formu na EURO. Pod Alpami jim povolili i rodiny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Krásný trávník, útulný hotel s podchodem vedoucím pod silnicí, krásná příroda s lesy a začínajícími horami i perfektně připravený trávník na místním hřišti. To vše bude obklopovat české reprezentanty následující týden. A pozor, velmi netradičně také jejich rodiny!



Příprava na EURO 2016 vstoupila do další fáze. Stále ještě nekompletní národní tým, bez čtveřice Tomáš Vaclík , Marek Suchý, Michal Kadlec a Daniel Pudil, se ve středu přesunul do rakouského městečka poblíž jezera Walchsee, kde se pustil do práce.

„Pánové, jdeme, pojďme na to. Čas běží,“ hlásí trenér Pavel Vrba směrem k hráčům. Pro borce v červených soupravách začíná krátce před 18. hodinou první „rakouský“ trénink po příletu do Innsbrucku a přesunu do Kranzachu.

Mají k tomu ideální počasí. Ještě v úterý pršelo, ale středeční realita? Sluníčko a příjemných dvaadvacet stupňů. Jen to dokresluje kouzlo prostředí, které dodává energii.

Nad plotem okolo hřiště, obalené bílou, jen lehce průhlednou plachtou pro potřebu uzavřených tréninků, jsou vidět menší vrcholky hor, některé z nich stále se sněhovou pokrývkou.

„Mně to přijde jako ideální prostředí pro přípravu, je tu klid. Rakousko mám rád, je tady nádherná krajina, terény jsou většinou výborné a lidé milí. Je tady vše, co potřebujeme,“ pochvaluje si Daniel Kolář .

Do regionu ležícího zhruba 100 kilometrů na východ od Innsbrucku jezdívá pravidelně s Viktorií Plzeň. A dokonce už zná některé ze zaměstnanců agentury, která zajišťuje služby pro fotbalové týmy. „Na mě (to okolí) působí příjemně, je vidět, že se o to hezky starají, mají to vypiplané. Dodává to energii, i když teď jí moc nemám.“

Reprezentanti už se chystají pod Alpami. Vrba nachystal herní dril
Video se připravuje ...

Hráče čekají intenzivní tréninky

Ubrala jí cesta, byť nebyla nijak komplikovaná. Z Prahy vyrazilo mužstvo do Innsbrucku letecky a po zhruba třičtvrtěhodinovém letu přestoupil tým do autobusu, který odvezl výpravu do Kranzachu. „Asi už jsem starý,“ glosoval to Kolář.

Spolu s ostatními se mužstvo ubytovalo ve čtyřhvězdičkovém hotelu Seehotel. Od něj vede cestička k hřišti, ale hráči musí přejít hlavní, přes den poměrně frekventovanou silnici. „Naštěstí se dá jít podchodem, takže se tomu lze vyhnout. To je ale úplně miniaturní maličkost,“ prozrazuje fintu Vladimír Darida .

Kdo nechce riskovat případné čekání na přechod, může už v útrobách hotelové haly sejít po schodech do tunelu vedoucím pod vozovkou. Výstup z něj je v druhé části komplexu.

A v něm mohou hráči potkat své manželky s dětmi či přítelkyně. Vedení národního týmu totiž povolilo, aby na kemp mohli odcestovat i rodinní příslušníci, což je na české poměry poněkud netradiční. V minulosti za hráči mohli přijet až v průběhu turnajů, pokud se postoupilo.

„Já to určitě vítám. Sezona byla dlouhá a každá chvíle, kterou můžu strávit s rodinou, konkrétně se synem, je pro mě super,“ uvedl záložník Bořek Dočkal . „Primárně je to hlavně příprava na EURO, ale když můžeme mít po ruce rodinu, je to pro nás velmi příjemná věc,“ dodal po příjezdu.

Poté už je čekal první trénink. Hráči počítají s tím, že budou intenzivnější. „Na trenérovi je vidět, jak je rád, že nás má pohromadě a že může být zase na hřišti. Ale tréninky jsou zábavné, je to o hře, což je super. Že jsou intenzivnější, s tím se musí počítat,“ uzavřel Kolář.

Dnes čekají mužstvo další dvě přípravné jednotky a v pátek se v nedalekém Kufsteinu utká s Maltou.

Vytrvalec Darida chce prodloužit úspěšnou sezonu
Video se připravuje ...

PROGRAM ČESKÉ FOTBALOVÉ REPREZENTACE

pátek: příprava s Maltou (18.00, Kufstein)
středa 1. června: příprava s Ruskem (18.00, Innsbruck) a návrat ze soustředění do Prahy
neděle 5. června: příprava s Koreou (15.10, Praha)
středa 8. června: odlet týmu na EURO
pátek 10. června: zahájení EURO
pondělí 13. června: zápas se Španělskem
pátek 17. června: utkání s Chorvatskem
úterý 21. června: střetnutí s Tureckem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud