2. června 2016 • 04:55

Hyský po české výhře: Rosický byl nejlepší, Limberský je pohodlný

Autor: pod, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špatný začátek, ale nakonec zasloužené vítězství. Tak hodnotil výkon českých fotbalistů proti Rusku (2:1) expert Martin Hyský. Bývalý fotbalista rovněž chválil kapitána Tomáše Rosického, který se zaskvěl parádním gólem. Naopak pokáral levého obránce Davida Limberského. Místo něj by na EURO raději viděl Theodora Gebre Selassieho.



„Chvíli trvalo, než se český tým rozjel. Brzy zbytečně inkasoval po nejisté rozehrávce, protože Darida přišel o balon možná po faulu. Ale pak pomohly střídání, když přišli Skalák , Necid , Sivok či Plašil ,“ hodnotí Hyský výkon Čechů proti Rusku.

Jinak se bývalému hráči Slavie či Chotěbuzi hra svěřenců Pavla Vrby zamlouvala. „Druhý poločas byl lepší a Češi zaslouženě zvítězili. Také ale trošku zaváhal Čech , když střelu vyrazil jenom na tyčku. Obecně se ale dá říct, že na přípravný zápas to byl slušný výkon,“ tvrdí.

Zvláštní pochvalu dostal od Hyského kapitán Tomáš Rosický . „Nejlepším hráčem byl rozhodně Rosický. Byl u všeho. V první půli vymyslel tři průnikové přihrávky. Byly to gólovky, ale bohužel se nezužitkovaly. Ale to vnímání herních situací má od Boha. Klasický režisér,“ říká.

Rosický po výhře nad Ruskem: V naší hře jsou dobré i strašné věci
Video se připravuje ...

Nejen střelec krásné branky ale experta zaujal. „Hodně se mi líbil také Gebre Selassie . Klidně bych ho na EURO postavil na levou stranu obrany místo Limberského ,“ tvrdí Hyský.

„Oproti němu je pohyblivější, rychlejší, má větší dovednosti. Zdá se mi, že Limberský je trošku pohodlnější, není už tím hráčem, kterým býval. V první půli byl jasný rozdíl mezi českou levou a pravou stranu,“ rozvíjí svou myšlenku.

Hyský se podíval i na opačnou stranu hřiště. „Gólově se prosadil Necid, podle mě útočník číslo jedna. Domnívám se, že právě on nastoupí na hrotu proti Španělsku v základní sestavě,“ předpovídá.

Necid se trefil proti Rusku: Když budu zdravý, jsem připravený dávat góly
Video se připravuje ...

Čech: Tyčka? Míč strašně zaplaval, málem jsem ho minul
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud