7. června 2016 • 11:00

Barometr formy před EURO: Rosický je TOP, zaostává chybující Čech

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většina z nich je jako kraťasy. Tříčtvrťáky, co sahají do půlky lýtek. Forma českých reprezentantů se těsně před EURO podle hodnocení deníku Sport pohybuje okolo sedmdesáti procent s malými odchylkami nahoru a dolů. Vybočuje šéf hry Tomáš Rosický, naopak zaostává druhý lídr, chybující brankář Petr Čech.



Projděte si v galerii v procentech vyjádřenou formu jednotlivých reprezentantů, jak ji po přípravných zápasech zhodnotil deník Sport:

Tomáš Rosický
Tomáš Rosický

Jak se liší česká sestava podle barometru, a ta, ve které Češi pravděpodobně nastoupí proti Španělsku?

Základní sestava Česka podle barometru formy SportuFoto Sport

Jak asi Češi nastoupí proti ŠpanělskuFoto Sport

Dáme si zápas. Tři na tři. Na jedné straně ti, co s formou zaostávají, na druhé ti, kterým to kope. Takže Josef Šural , David Pavelka a Petr Čech proti Tomáši Necidovi , Jaroslavu Plašilovi a Tomáši Rosickému .

Takhle to zhruba vypadá po prohrané generálce s Jižní Koreou 1:2. Něco má svoje logické důvody, něco jde zase tak trochu proti přírodě. Svým projevem udivuje kapitán Rosický. Od začátku, co se připojil k týmu, ujišťuje, že je zdravý. A pak to hlavně silnými argumenty podpírá i na hřišti. Je lehký jako pírko, pohání hru českého týmu, obchází soupeře, střílí. Proti Rusku dal gól, proti Jižní Koreji málem dva.

Vše o fotbalovém EURO 2016 čtěte ZDE »

„Je to nejlepší fotbalista, s jakým jsem kdy hrál. Od prvního tréninku v Rakousku to potvrzuje,“ zakroutil hlavou uctivě obránce Theodor Gebre Selassie .

A druhý „tým“ má svou nepřirozenost. Po skvělé sezoně, v níž si vychytal Zlatou rukavici a definitivně zbořil rekord v počtu vychytaných nul anglické Premier League, který do té doby držel David James. Jenže Petr Čech v přípravě kupí chyby.

Kdo vyhraje EURO? Sen o našem triumfu i skrytý favorit Anglie, tvrdí Češi
Video se připravuje ...

Proti Rusku dvě. Inkasovaný gól jde částečně za ním, i když mu obrana vůbec nijak nepíchla, ale před střelou Alexandra Kokorina se skládal dlouho a podjela mu těsně pod rukou. V tom samém zápase, na jeho konci, pak upustil z rukavic jednoduchou střelu z dálky, ke štěstí všech Čechů ale míč ťuknul jen o tyč. Ani po prohře s Jižní Koreou neodešel úplně neposkvrněný. Přímý kop, díky němuž se asijský soupeř dostal do vedení, nešel daleko od něj, měl ho na rukách, jenže balon neudržel.

„Trefil to přímo do šibenice, navíc přes zeď, od břevna...“ prohlásil Čech o sice povedené, ale určitě ne nechytatelné střele.

V tomhle je teď na jednu stranu síla a na druhou slabina českého týmu. Zatímco při pohledu na Rosického si trenér Pavel Vrba může dělat laskominy, že kapitán se svojí formou může strhnout tým okolo sebe, v Čechovi se zatím před turnajem jistoty nedořezal. Ale co není, může být. A co je, být zase nemusí...

Rosický: Když to budeme kopat do lesa, nebudeme mít šanci
Video se připravuje ...

Kdo překvapil v přípravě na EURO? Navrátilec Rosický i probuzený Necid
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud