Jonáš Bartoš
10. června 2016 • 16:49

Čech představoval hráče na radnici. Chci vás ve finále, řekl starosta Tours

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Ještě před zahájením ostrých bojů se čeští fotbalisté znovu oblékli do slavnostních obleků, na veřejnosti tolik chválených. Mužstvo v pátek po obědě absolvovalo přivítání na radnici v Tours, kde má tábor během mistrovství Evropy. Starosta města Serge Babary popřál reprezentaci hodně štěstí, od Petra Čecha dostal porcelánový talíř a dres se jmenovkou. Hráči zase od vedení města převzali tašky s menšími dárečky.



Historická a velmi pohledná radnice v Tours, malebného města na řece Loiře, měla v pátek vzácné hosty. Krátce před druhou hodinou se rozezněly houkačky, před vchod najel autobus a z něj vyskákala česká výprava.

Hlavním vyslancem Vrbova výběru byl Petr Čech. Z autobusu vystoupil jako první, ujal se i role mluvčího během slavnostního přivítání. Starosta Tours Serge Babary a další představitelé města si český tým pozvali, aby jim popřáli hodně štěstí během mistrovství Evropy.

Mužstvo se po vstupu na radnici vyfotilo na krásných schodech, pak hráči zamířili do místnosti, kde proběhl uvítací ceremoniál. Rozesadili se na židle podél oken a čekali na slovo starosty.

„Pro nás je to velká radost, že občané z Tours a okolí mají čest přivítat tady tak velký tým. Je to i potěšení pro vedení města, pro lidi z oddělení sportu, kteří se snažili o to, aby co nejlépe připravili pobyt vaší reprezentace. Přeji si, aby váš pobyt byl co nejdelší a dostali jste se do finále,“ sdělil Babary.

Fotbalisty přijal starosta Tours. Mít je tady je dvojnásobná radost, řekl
Video se připravuje ...

Na pódiu u starosty stál Petr Čech, který se opět blýskl perfektní francouzštinou. „Těší nás podpora města, jsme rádi, že v hotelu máme všechno potřebné. Je mi ctí, že mohu tady panu starostovi předat malé dárečky,“ prohlásil ve slavnostní chvíli český gólman. Za českou výpravu věnoval porcelánový talíř, starosta od hráčů dostal i dres se svou jmenovkou. Na oplátku každému členovi mužstva věnoval tašku s drobnými pozornostmi. „Věřím, že si je po EURO užijete,“ pousmál se Babary.

Zhruba 135 tisícové město se ze všech sil snaží, aby se českému týmu ve Francii líbilo. Už po příletu hráče čekalo vřelé uvítání na letišti, poté i ve čtyřhvězdičkovém hotelovém komplexu Chateau Belmont.

Češi se na radnici dlouho nezdrželi, po slavnostním ceremoniálu znovu naskákali do autobusu a zamířili zpátky na hotel. Odpoledne je čekal další trénink, pro veřejnost tentokrát uzavřený. Tam už Vrbovi svěřenci pilovali to hlavní, formu na start evropského šampionátu. Český tým do bojů ve skupině vstupuje v pondělí od 15:00 utkáním se Španělskem.

Manažerka hotelu, kde bydlí Češi: Fandíme i jim. Naše srdce jsou rozdělená
Video se připravuje ...

Který jazyk chcete? Jak Čech odpovídal anglicky, španělsky a francouzsky
Video se připravuje ...

Čech si podmaňuje Tours - dal rukavice zraněnému klukovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud