16. června 2016 • 16:50

Anglie – Wales 2:1. Ostrovní bitvu rozhodl v nastavení Sturridge

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to vypadalo, že Anglie nepozná ani podruhé na EURO pocit vítězství. Jenže v 92. minutě rozhodl utkání s Walesem (2:1) Daniel Sturridge a v táboře Albionu vypukly velké oslavy. Wales totiž po prvním poločase vedl, když se trefil z přímého kopu Gareth Bale. Ve druhém dějství ale rozhodli střídající hráči. Nejdříve vyrovnal Jamie Vardy a v závěru rozhodl Sturridge.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 6. • 15:00
Anglie
Anglie
2:1
ONLINE
16. června
15:00
Wales
Wales
Góly

Domácí: 56. Vardy, 90+2. Sturridge

Hosté: 42. Bale

Sestavy

Domácí: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney (C) – Lallana (73. Rashford), Kane (46. Vardy), Sterling (46. Sturridge).

Hosté: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams (C), Davies, Taylor – Ramsey, Ledley (67. D. Edwards), Allen – Robson-Kanu (72. Jonathan Williams), Bale.

Náhradníci

Domácí: Heaton, Forster, Bertrand, Clyne, Stones, Barkley, Henderson, Milner, Wilshere, Rashford, Sturridge, Vardy

Hosté: Fôn Williams, Ward, Collins, Richards, Cotterill, Edwards, King, Vaughan, Williams, Church, Vokes, Williams

Karty

Hosté: Davies

Rozhodčí

Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (GER)

Stadion

Stade Bollaert-Delelis, Lens Agglo

Anglie byla v britském derby od začátku aktivnějším týmem a už v 7. minutě měla velkou šanci. Lallana našel ve vápně nabíhajícího Sterlinga, jenže ten ve skluzu ve vyložené pozici přestřelil. Neuspěl ani Cahill, který poslal hlavičku jen do náruče brankáře Hennesseyho.

Po půlhodině hry se Angličané marně dožadovali penalty, když Davies v souboji s Kanem zahrál rukou daleko od těla. Sudí Brych to však neviděl a pokutový kop neodpískal.

Wales udeřil z první střely na branku. Největší hvězda týmu Bale se postavil k přímému kopu z 35 metrů a tvrdou střelou zaskočil brankáře Harta. Ten si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil.

Podobně se Bale trefil i v předchozím duelu se Slovenskem a stal se tak teprve třetím hráčem v historii, který na jediném šampionátu dal dva góly z přímých kopů. Předtím se to povedlo v roce 1992 Thomasi Hässlerovi a v roce 1984 Michelu Platinimu.

Do druhé půle udělal anglický trenér Hodgson dvě změny v útoku, místo Sterlinga s Kanem poslal do hry Vardyho se Sturridgem. A byl to vydařený tah, neboť oba ofenzivu Albionu rozhýbali.

Vardy navíc už po 11 minutách potvrdil střeleckou formu a srovnal. Při závaru ve velšském vápně byl sice v postavení mimo hru, ale míč k němu sklepl jeden z obránců a útočník mistrovského Leicesteru zblízka skóroval.

Anglie se snažila rozhodnout a poslala do hry dalšího útočníka Rashforda. Ten se v 18 letech a 228 dnech stal nejmladším Angličanem v historii evropských šampionátů, když o čtyři dny překonal Rooneyho.

Už se zdálo, že Wales remízu uhájí, jenže v nastavení se po narážečce vřítil do vápna Sturridge a propálil gólmana Hennesseyho. Anglie má s čtyřmi body velmi blízko k postupu do osmifinále. Wales je s třemi body také ve výhodné pozici, v závěrečném utkání ve skupině B mu stačí remíza s Ruskem.

Mistrovství Evropy ve fotbale:

Skupina D (hráno v Lens):

Anglie - Wales 2:1 (0:1)
Branky: 56. Vardy, 90.+2 Sturridge - 42. Bale. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp - Dankert, Fritz (všichni Něm.). ŽK: Davies (Wales). Diváci: 34.033.

Sestavy:

Anglie: Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Alli, Dier, Rooney - Lallana (73. Rashford), Kane (46. Vardy), Sterling (46. Sturridge). Trenér: Hodgson.

Wales: Hennessey - Gunter, Chester, A. Williams, Davies, Taylor - Allen, Ledley (67. Edwards), Ramsey - Robson-Kanu (72. J. Williams), Bale. Trenér: Coleman.

Postupový klíč na EURO: Co rozhoduje o pořadí ve skupině? Čtěte ZDE »

Z V R P Skóre B
1. Wales 3 2 0 1 6:3 6
2. Anglie 3 1 2 0 3:2 5
3. Slovensko 3 1 1 1 3:3 4
4. Rusko 3 0 1 2 2:6 1

Jamie Vardy se raduje z gólu
Jamie Vardy se raduje z gólu

VŠE O FOTBALOVÉM EURO 2016 ČTĚTE ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud