19. června 2016 • 13:20

Češi se na EURO hledají. Kdo z týmu zatím nenaplnil očekávání?

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy, jeden bod, ale především nevýrazná hra, kterou se čeští fotbalisté na evropském šampionátu ve Francii prezentují. Vrbův tým čeká v úterý proti Turecko zápas o všechno, a pokud v něm nezvítězí, s velkou pravděpodobností se budou s turnajem loučit. Kdo z českých fotbalistů podle deníku Sport zatím příliš nepřesvědčil?



Pavel Kadeřábek

Rychlé průniky po křídle, nebezpečné centry do soupeřova vápna. Zbraň, jíž se Pavel Kadeřábek „prodal“ do bundesligového Hoffenheimu, zatím na evropském šampionátu nepoužil. V prvním utkání se Španělskem (0:1) to bylo ještě celkem pochopitelné. Od trenéra Pavla Vrby měl defenzivní úkoly. I tak ale měl lépe dostoupit Andrése Iniestu před gólovým centrem. Bídná byla z jeho strany i první půle s Chorvatskem. Aktivněji začal hrát až po přestávce.

VŠE O FOTBALOVÉM EURO 2016 ČTĚTE ZDE >>>

David Limberský

Jeho strana byla v úvodním duelu na EURO hotovou dálnicí. Stačilo, aby David Silva, Juanfran nebo některý ze středových hráčů zrychlil krok a David Limberský nestíhal. Trenér a expert Sportu Martin Hašek ho kritizoval, že má nadváhu. S tím plzeňský obránce nesouhlasil. Proti Chorvatsku svůj výkon mírně zlepšil, zblokoval čtyři centry. Přesto ho Marcelo Brozovič pořádně prohnal. Limberský si třikrát musel pomoci nedovoleným zákrokem.

Frýdek a Klusáček hodnotí české útočníky. Jak viděli Škodu, Necida a Lafatu?
Video se připravuje ...

Jaroslav Plašil

Zkušený hráč, na kterého trenér Pavel Vrba spoléhá. Jenže jeho hrubá chyba v zápase s Chorvatskem výrazně podkopala sebevědomí českého výběru, a ten se štěstím zachraňoval bod v posledních minutách. Na Plašilovi je vidět, že není typickým defenzivním záložníkem. Je to technik, takže se rád s balonem pomazlí, než aby ho dával včas od nohy. Navíc s rychlým soupeřem pohybově nestíhá. Proti Chorvatsku tak docházelo k tomu, že mezi Plašilem a stopery vznikala díra.

Postupový klíč na EURO: Co rozhoduje o pořadí ve skupině? Čtěte ZDE »

David Lafata

Typický střelec, gólový hráč. Mnoho podobných přívlastků se fanouškům vybaví po vyslovení tohoto jména. Jenže ani David Lafata nezastaví věk, s přibývajícími roky výrazně zpomalil. Ve Spartě už to rozpoznali a v důležitých kláních Evropské ligy ho do základní sestavy nestavěli. Proti Chorvatsku byl Lafata nevýrazný, prohrával vzdušné souboje, do koncovky se nedostal. V duelu se Španěly se podílel na inkasované brance. „Měl jsem Piquého uhlídat líp,“ vzal to na sebe.

Frýdek o druhém gólu Chorvatů: Hubníkova přihrávka byla trochu riskantní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud