21. června 2016 • 19:50

Severní Irsko - Německo 0:1. Favorit jistil postup, rozhodl Gómez

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Německa zvládli roli favorita a v posledním zápase skupiny C na EURO porazili Severní Irsko 1:0. Němci postoupili z prvního místa se sedmi body, Severní Irové skončili v tabulce třetí a se třemi body budou muset čekat na další výsledky turnaje. 



Německo od začátku potvrzovalo roli favorita. Do tří velkých šancí se dostal Müller, ale nejprve ho vychytal brankář McGovern, poté mířil vedle a pak trefil tyč. V další příležitosti se německý útočník objevil po necelé půlhodině hry, místo střely ale přidržel míč, přihrál Gómezovi a ten otevřel skóre. Za reprezentaci se tak trefil v soutěžním utkání poprvé od června 2012.

Severní Irsko bylo pod velkým tlakem a mohlo jít do druhého poločasu s dvoubrankovou ztrátou. Müller ale potvrdil, že střeleckou formu si do Francie nepřivezl. Ve 34. minutě si naběhl na Götzeho zpětnou přihrávku, ale míč napálil podruhé do brankové konstrukce.

"O poločase jsme měli vést tři čtyři nula. Ve vyřazovací části by nás tohle mohlo mrzet. Tam musíme šance proměňovat a ne si takhle zahrávat," citovala agentura DPA německého trenéra Joachima Löwa. "Všechno jsme dělali správně, akorát pro nás byla branka zavřená," dodal Müller.

Po přestávce se obraz hry nezměnil a v 52. minutě McGovern vychytal Götzeho, další velkou šanci německý reprezentant neproměnil vzápětí. Severoirský gólman si poté poradil i s nepříjemnou střelou Khediry a s dorážkou neuspěl ani Gómez. Ten mohl osm minut před koncem přidat druhý gól, ale McGovern byl opět pozorný.

"Přesně takový zápas jsme čekali, vždyť jsme hráli proti mistrům světa. V prvním poločase to ještě šlo, ale pak jsme začali hrát až moc ustrašeně," uvedl kouč severoirského celku Michael O'Neill. "Tenhle turnaj je pro nás obrovskou zkušeností, takže doufám, že ještě chvíli zůstaneme a postoupíme," dodal.

Severní Irsko si žádnou příležitost nevypracovalo, Němci tak uhájili čisté konto i ve třetím utkání na šampionátu. Díky lepšímu skóre udrželi první místo před Polskem, jež porazilo 1:0 Ukrajinu, která skončila bez bodu poslední. Severní Irsko nasbíralo tři body a může do osmifinále postoupit z tabulky celků na třetích místech.

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 6. • 18:00
Severní Irsko
Severní Irsko
0:1
ONLINE
21. června
18:00
Německo
Německo
Góly

Domácí:

Hosté: 30. Mario Gómez

Sestavy

Domácí: McGovern – Hughes, McAuley, Cathcart, J. Evans – J. Ward (70. Magennis), C. Evans (84. McGinn), Norwood, S. Davis (C), Dallas – Washington (59. K. Lafferty).

Hosté: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (76. Höwedes), Hummels, Hector – S. Khedira (69. Schweinsteiger), Kroos – T. Müller, Özil, Götze (55. Schürrle) – Mario Gómez.

Náhradníci

Domácí: Carroll, Mannus, Baird, Ferguson, Hodson, McCullough, McLaughlin, McNair, Grigg, Lafferty, Magennis, McGinn

Hosté: Leno, ter Stegen, Höwedes, Mustafi, Tah, Can, Draxler, Sané, Schürrle, Schweinsteiger, Weigl, Podolski

Rozhodčí

Turpin – Cano, Danos (všichni Francie)

Stadion

Parc des Princes, Paris

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Německo 3 2 1 0 3:0 7
2. Polsko 3 2 1 0 2:0 7
3. Sev. Irsko 3 1 0 2 2:2 3
4. Ukrajina 3 0 0 3 0:5 0

Vše o EURO ve Francie najdete ZDE >>

Postupový klíč na EURO: Co rozhoduje o pořadí ve skupině? Čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud