2. července 2016 • 23:51

Penaltové drama! Nekonečný rozstřel zvládli Němci a jsou v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bylo drama! Třetím semifinalistou EURO ve Francii se stali fotbalisté Německa, kteří po remíze 1:1 s Itálii lépe zvládly nervydrásající penaltový rozstřel a vyhráli 6:5. Rozhodlo se až v deváté sérii, kdy Darmiana vychytal německý brankář Manuel Neuer a Jonas Hector nezaváhal.



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 7. • 21:00
Německo
Německo
1:1
ONLINE
2. července
21:00
Itálie
Itálie
Góly

Domácí: 65. Özil

Hosté: 78. Bonucci

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector – Kimmich, S. Khedira (16. Schweinsteiger), Kroos, Özil – T. Müller, Mario Gómez (72. Draxler).

Hosté: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini (120+1. Zaza) – Florenzi (86. Darmian), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Pellè, Éder (108. L. Insigne).

Náhradníci

Domácí: Leno, ter Stegen, Mustafi, Tah, Can, Draxler, Götze, Sané, Schürrle, Schweinsteiger, Weigl, Podolski

Hosté: Marchetti, Sirigu, Ogbonna, Darmian, Candreva, De Rossi, Motta, Bernardeschi, El Shaarawy, Insigne, Zaza, Immobile

Karty

Domácí: Hummels, Schweinsteiger

Hosté: Sturaro, De Sciglio, Parolo, Pellè, Giaccherini

Rozhodčí

Kassai – Ring, Tóth (vš. HUN)

Stadion

Stade de Bordeaux, Bordeaux

Skóre otevřel v 65. minutě Mesut Özil, v 78. minutě srovnal z penalty stoper Leonardo Bonucci. V semifinále se Němci 7. července utkají s vítězem nedělního duelu Francie - Island.

Němcům vyšla odveta za porážku 1:2 v semifinále minulého Eura a dokázali zlomit letité prokletí proti Italům, které neporazili v předchozích osmi soutěžních zápasech. Tým "squadry azzurry" naopak nezopakuje finálovou účast na ME z před čtyř let.

Brankář Itálie Gianluigi Buffon si na Hectorovu penaltu sáhl, v cestě do sítě jí ale zabránit nedokázal
Brankář Itálie Gianluigi Buffon si na Hectorovu penaltu sáhl, v cestě do sítě jí ale zabránit nedokázal

Italům scházel defenzivní štít De Rossi i jeho náhradník Motta, takže trenér Conte podle očekávání nasadil Sturara. Německý kouč Löw zareagoval na soupeřovo rozestavení 3-5-2 a podobně jako ve vzájemném přípravném utkání, které v březnu jeho tým vyhrál 4:1, vsadil na tři stopery. Ze základní jedenáctky vypadl Draxler.

Už po šestnácti minutách ale musel německý trenér do sestavy sáhnout a kvůli zranění nahradil Khediru Schweinsteigerem. Jednatřicetiletý záložník si připsal 37. start na závěrečném turnaji evropského a světového šampionátu a vyrovnal tím rekord krajana Kloseho.

V Bordeaux se hrálo od začátku velmi opatrně. Němci víc drželi míč, ale přes italskou obranu se nemohli prosadit a první střelu vyslali až v 41. minutě, což se jim na Euru nestalo od roku 1980.

V 54. minutě pálil Müller a Florenzi balon akrobaticky tečoval na roh. O jedenáct minut později už Němci slavili vedení. Po dlouhém nákopu od brankáře Neuera vysunul Gómez nabíhajícího Hectora, který nahrál do vápna a tečovaný míč uklidil do sítě Özil. Dal svůj 20. gól v reprezentaci.

O tři minuty později mohli mistři světa zvýšit náskok. Özil našel obloučkem za obranou Gómeze, jenž se snažil zakončit patičkou, balon nakonec odehrál italský stoper Chiellini, ale gólman Buffon skvěle zasáhl.

V 77. minutě nabídl Italům vyrovnání Boateng, který ve vápně hloupě zahrál rukou. Bonucci svou první penaltu v kariéře mimo rozhodující rozstřel proměnil, i když gólman Neuer vystihl směr střely. Němci v pátém utkání na turnaji poprvé inkasovali.

V prodloužení ve 107. minutě střelou přes hlavu překopl branku střídající Draxler a zápas tak dospěl až do mimořádně dramatických penalt. Střelcům se nevedlo a po pěti sériích byl stav 2:2. Nakonec rozhodla až devátá série a osmnáctý exekutor. Střídajícího Darmiana vychytal Neuer a postup Němců zpečetil Hector.

Vše o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE »

Německo - Itálie 1:1 (1:1, 0:0), na penalty 6:5
Branky:
65. Özil - 78. Bonucci z pen. Penalty proměnili: Kroos, Draxler, Hummels, Kimmich, Boateng, Hector - Insigne, Barzagli, Giaccherini, Parolo, De Sciglio. Neproměnili: Müller, Özil, Schweinsteiger - Zaza, Pellé, Bonucci, Darmian. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth - Bognar, Farkas (všichni Maď.). ŽK: Hummels, Schweinsteiger - Sturaro, De Schiglio, Parolo, Pellé, Giaccherini. Diváci: 38 764.
Německo: Neuer - Höwedes, Boateng, Hummels - Kimmich, Khedira (16. Schweinsteiger), Kroos, Hector - Müller, Özil - Gómez (72. Draxler). Trenér: Löw.
Itálie: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini (120. Zaza) - Florenzi (86. Darmian), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio - Pellé, Éder (108. Insigne). Trenér: Conte.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud