4. července 2016 • 16:55

Schweinsteiger před penaltami šokoval sudího. Tvrdil, že ví, co dělá

Autor: iSport.cz, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapení? To je slabé slovo. Němec Bastian Schweinsteiger před penaltovým rozstřelem ve čtvrtfinále EURO 2016 s Itálií (1:1, na penalty 6:5) šokoval svět. Vyhrál los a mohl si vybrat, na jakou branku se budou penalty zahrávat. A vybral tu, za níž byl fanouškovský kotel soupeře. Rozhodčí Viktor Kassai na něj jen nevěřícně zíral a pro jistotu se zeptal ještě jednou, zda to myslí vážně.



Záložník Manchesteru United se nedostal pro utkání s Itálií do základní sestavy. Na hřiště ale vyběhl už v 16. minutě, když se zranil Khedira. A nakonec s kapitánskou páskou na paži učinil klíčové rozhodnutí čtvrtfinálové bitvy. Před penaltami vyhrál los a ukázal, že budou mít brankáři v zádech italské fanoušky.

„Přemýšlel jsem o předchozích rozstřelech. Napadl mě ten, kdy Bayern v Lize mistrů stál proti Chelsea, střílelo na branku, kde měli místa fandové Bayernu a nedopadlo to. No a pak tu byl zápas Švýcarska s Polskem na letošní EURO. Kopalo se na branku, za níž byli Švýcaři, a postup slavilo Polsko,“ prozradil německý kapitán pro deník Bild, co hrálo roli při rozhodování.

Rozhodčí Kassai si raději ověřil, že to myslí vážně, protože čekal, že Němec ukáže na opačnou stranu. Schweinsteiger ale verdikt nezměnil, i když fandové kroutili hlavou. Ti italští dokonce řičeli nadšením, když zjistili, co se děje. Teď si ale Schweinsteiger může připadat jako machr a tvrdit, že rozhodl jednoznačně správně.

I zásluhou neobvyklého tahu se Němci chystají na čtvrteční semifinále s domácí Francií.

Rozhodčí Kassai ukazuje, na jakou branku se budou kopat penalty v rozstřelu čtvrtfinále EURO 2016 mezi Německem a Itálií. Fanoušci Německa byli v šoku.
Rozhodčí Kassai ukazuje, na jakou branku se budou kopat penalty v rozstřelu čtvrtfinále EURO 2016 mezi Německem a Itálií. Fanoušci Německa byli v šoku.

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud