10. července 2016 • 04:56

Experti věří ve finále Francii: Hraje doma a má faktor X – Griezmanna

Autor: iSport.cz, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále EURO 2016 je tady. Experti oslovení Nedělním Sportem se před bitvou Francie s Portugalskem přiklánějí na stranu pořadatelské země, i když uznávají sílu rivala i jeho největší hvězdy Cristiana Ronalda. Podle většiny se ale hvězda Realu Madrid trofeje nedočká. Třeba bývalý kanonýr české reprezentace Jan Koller oceňuje útočnou hru Francie a za výhodu považuje i to, že hraje doma. „A navíc má faktor X, kterým je Antoine Griezmann,“ doplňuje David Holoubek, asistent trenéra pražské Sparty.



Kanonýr Jan Koller sice už své dny v české reprezentaci dávno odpískal, ale EURO 2016 sleduje, a protože působí ve Francii, má o tamních hráčích přehled. Tvrdí, že jsou před finále trumfy na straně Galského kohouta. „Jsou na tom celkově lépe. Griezmann, Payet a Giroud dohromady nastříleli dvanáct gólů, to je velké číslo,“ velebí útočnou hru Francie český dlouhán.

Proto věří, že z titulu se bude radovat právě pořadatel evropského fotbalového svátku. „Ještě bych přidal dva argumenty: domácí prostředí, které Francouzi zvládají, a hodně poctivou obranu,“ naznačil, co může ve finále rozhodnout.

Francii favorizuje většina oslovených expertů. Třeba asistent trenéra Sparty David Holoubek má jednoduché vysvětlení proč. „Má kvalitnější tým než soupeř. Navíc je tam faktor X Griezmann, který má fantastický turnaj,“ vidí hlavní finálový trumf trenér Sparty. „Navíc je tam další nadstandardní hráč – Pogba. Oni dva jsou schopní finále rozhodnout. Myslím, že Ronaldo se nedočká.“

Vše o EURO ve Francii sledujte ZDE>>>

Podle trenéra pražských Bohemians Miroslava Koubka se po vlažném začátku Francie rozjela. „Tipoval jsem ji za vítěze už před šampionátem. Má kompaktnější mužstvo, kvalitnější hráče, systémově je na úrovni, vyváženější a především gólovější,“ chrlil přednosti domácího týmu bývalý výborný gólman. „Ronaldo za Portugalsko může pochopitelně kdykoli udeřit, ale francouzské mužstvo je okořeněno Griezmannem, hvězdou šampionátu.“

Jediný, kdo se přiklonil v anketě na stranu Ronalda a spol., byl záložník Mladé Boleslavi Jakub Rada. Přiznal přitom, že ani jeden z finalistů EURO 2016 nebyl na startu šampionátu jeho favoritem. „Přál bych to Portugalsku kvůli Ronaldovi. Úplně jsem neviděl všechny jejich zápasy, ale jsou ve finále asi po zásluze,“ dodává Rada.

Kdo z expertů bude mít nakonec pravdu se ukáže v neděli od 21:00, kdy má finále EURO 2016 výkop.

Velké téma o finále EURO čtěte v nedělním vydání deníku Sport

Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

titulkaFoto Sport


Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Antione Griezmann
Antione Griezmann

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud