15. listopadu 2019 • 10:07

Ronaldo si hattrickem přiblížil stovku. U něj mě nic nepřekvapí, hlásil kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navzdory problémům s kolenem vykročil Cristiano Ronaldo ve čtvrtek za dalším historickým milníkem. Kapitán portugalských fotbalistů pomohl v utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy hattrickem k výhře 6:0 nad Litvou a už jen dva góly ho dělí od stovky branek v národním týmu.



Něco podobného se dosud povedlo jen bývalému íránskému střelci Alimu Daeímu, který ve 149 zápasech nastřílel 109 branek. Ronaldo má na kontě 98 zásahů ve 163 duelech. "Je nejlepší na světě. Pořád chce vyhrávat, vždycky je hladový po úspěchu a to z něj dělá takovou hvězdu," řekl obránce Mario Rui deníku A Bola.

Ronalda přitom před zápasem trápily problémy s kolenem, kvůli nimž nedohrál poslední dva zápasy za Juventus. Bývalá hvězda Manchesteru United a Realu Madrid přesto nastoupila a připsala si 55. hattrick v kariéře a devátý v reprezentačním dresu. Navíc v posledních sedmi zápasech za Portugalsko dal Ronaldo 13 branek.

Po hattricku Litvě Ronaldo střídal. Na fotce v objetí s trenérem Santosem
Po hattricku Litvě Ronaldo střídal. Na fotce v objetí s trenérem Santosem

"Ptal jsem se ho, jak je na tom. Nikdy jsem neměl pochybnosti o jeho stavu. Pochybovali o něm jiní lidé. Mě u Cristiana nic nepřekvapí," uvedl trenér Fernando Santos, jehož tým navzdory vysoké výhře nemá před posledním kolem kvalifikace stále jistý postup.

Srbsko totiž po výhře 3:2 nad Lucemburskem ztrácí na třetí příčce na Portugalce jediný bod. První místo patří Ukrajině, která si účast na šampionátu zajistila už dříve. "Matematicky to ještě jisté nemáme. Čeká nás těžký soupeř - Lucembursko a víme, že to nebude snadné. Ale chceme vyhrát a postoupit," prohlásil Rui.

Výhoda je ale na straně Portugalců, protože nastoupí proti Lucembursku, které prohrálo čtyři zápasy za sebou. Srbsko přivítá dosud neporaženou Ukrajinu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud