23. března 2019 • 13:30

Anglii ohromil Sterlingův gól. Akce na 25 přihrávek, z psance je hrdina

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když útočník Raheem Sterling naposledy nastoupil za Anglii v kvalifikaci mistrovství Evropy, vypískali ho vlastní fanoušci. Z nenáviděného hráče se ale stal hrdina, který v pátek ve Wembley rozhodl třemi góly o vítězství 5:0 nad Českou republikou a zařídil vítězný vstup do kvalifikace Eura 2020. Podle trenéra Garetha Southgatea soupeře zničil. Úchvatná byla především akce před první brankou, kdy křídelník Manchesteru City zakončoval kombinaci po 25 přihrávkách.



"Fantazie! Navíc jsem hrál v rodném městě, takže tohle je splněný sen," citoval server BBC čtyřiadvacetiletého Sterlinga, který si díky hattricku vylepšil bilanci v této sezoně na 24 branek v Manchesteru City a reprezentaci.

Za Sterlingovým vzestupem je především práce s koučem Pepem Guardiolou v City a také neochvějná důvěra trenéra Anglie Southgatea. Do loňského října, kdy se dvakrát prosadil proti Španělsku, totiž Sterling nedal v národním týmu v 27 zápasech během tří let ani jedinou branku.

"Všichni víme, že v reprezentaci si prošel těžkým obdobím. Proto jsem rád, že to ocenili i fanoušci ve Wembley. Kruh se tak uzavřel," řekl Southgate. "Teď má obrovské sebevědomí na hřišti i mimo něj. Dospěl, cítí se dobře a je to na něm vidět," dodal.

"Hodně mu také pomohly dva góly proti Španělsku. Bylo na něm vidět, jak se mu ulevilo," přidal anglický kouč. "Dřív na něm bylo vyloženě vidět, jak v šanci přemýšlí, co s míčem. Proti Španělsku i teď nezaváhal ani na okamžik. Dnes soupeře doslova zničil," uvedl.

Zabodoval zejména při prvním gólu. Do kombinace Anglie se proti pasivním Čechům zapojilo deset z 11 přítomných hráčů na trávníku, kteří si vyměnili celkem 25 přihrávek. Tu poslední skrz vápno zakončil Sterling do prázdné branky bezmocného Pavlenky.

Otevřel tak gólový účet zápasu, ve kterém se stal hlavním hrdinou večera ve Wembley.

Anglická demolice? Tři góly byly smolné. Penalta spíš být neměla, shoduje se Šilhavý s hráči
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud