7. června 2019 • 11:52

Policista hrozí: Angličtí chuligáni v Praze? Připravte se na nejhorší

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Anglii už se ve velkém předstihu mluví o dalším kvalifikačním zápase v bojích o EURO 2020. Hraje se 11. října v Praze. Tentokrát však ani ne tak kvůli fotbalu. Rostou totiž obavy z řádění anglických chuligánů, kteří se projevili rozsáhlými výtržnostmi tento týden v Portugalsku před zápasem Final Four Ligy národů. „Zápas v Praze vyvolává obavy,“ řekl pro Daily Mail Mark Roberts, zástupce velitele speciálního policejního útvaru pro fotbalové fanoušky.



Největší výtržnosti v podání výtržníků z ostrovů museli řešit v Portugalsku už den před včerejším semifinále mezi Anglií a Nizozemskem (1:3 po prodloužení). V centru Porta létaly vzduchem sklenice, vandalové se vyřádili i při ničení zaparkovaných aut. Zasáhnout musela policie s obušky.

„Jsou ostudou pro naši reprezentaci,“ reagovalo ostře vedení anglické Fotbalové asociace.

Podle všeho se minula účinkem kampaň s videem nazvaným Nebuďte takoví idioti, které nabídlo přehled některých excesů hooligans z poslední doby. Ke slušnému chování v něm vybídl problémové fanoušky i reprezentační trenér Gareth Southgate.

„Jenže to vypadá, že idiot do Portugalska vyrazil a vzal s sebou dvacet svých kamarádů,“ poznamenal k tomu policista Roberts.

S obavami se dívá k další rizikové zastávce anglických fotbalistů v kvalifikaci na EURO 2020. Říjnový zápas v Praze vzbuzuje obavy ze dvou důvodů. Hraje se v pátek a to ve městě, které je oblíbenou víkendovou destinací anglických alkoholových turistů nejen kvůli levnému pivu. „Tohle místo má podobné vlastnosti jako předchozí destinace, kde došlo k problémům,“ připomíná.

Už se čtyřměsíčním předstihem můžeme říct, že angličtí fotbalisté přijedou do Česka opět v roli favoritů, kolem jejich fanoušků se dají očekávat mimořádné manévry.

Angličané se rvali také v Německu
V Düsseldorfu se během sledování televizního přenosu semifinále fotbalové Ligy národů mezi Anglií a Nizozemskem popraly zhruba čtyři desítky britských fanoušků. Německá policie jich ve čtvrtek 16 zadržela. Angličané, mezi nimi fanoušci Newcastlu a Evertonu, se poprali v historickém centru Düsseldorfu. Policie ve zprávě uvedla, že se bili židlemi, stoly, půllitry a lahvemi piva. Čtyři lidé museli být ošetřeni.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud