Jan Malý
Premium
8. září 2019 • 05:00

Koubek o prohře v Kosovu: Naše snaha o vyrovnání? Nakopávání na dvě věže

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chyběla mu větší kvalita v útočné fázi, při druhém inkasovaném gólu viděl selhání Jakuba Jankta. „Zbytečná porážka ze zápasu, kdy se mělo bodovat,“ říká zkušený trenér Miroslav Koubek, který působil i jako asistent u národního mužstva, v rozhovoru pro iSport Premium, v němž rozebírá kvalifikační porážku české reprezentace v Kosovu 1:2. Koubek mimo jiné vyzdvihuje výkon kosovského útočníka Vedata Muriqiho.



Kosovu vyšel taktický plán, sázka na kompaktní obranu a rychlý protiútok. U českého mužstva naopak postrádal větší invenci v ofenzivě. „Kreativní hrou jsme se nedostali do gólových situací, taková byla jen Schickova branka,“ prohlásil ve svém rozboru české porážky na půdě odhodlaného soupeře Miroslav Koubek, ostřílený trenér a expert deníku Sport.

Zbytečná porážka, že?
„Ano, je to zbytečná porážka ze zápasu, kdy se mělo bodovat. Hrálo se soupeřem, který je v tabulce naším bezprostředním konkurentem. V postupové matematice je to velká komplikace. Kosovo před zápasem proklamovalo, že bez Zeneliho, Rashici a dalších hráčů bude jiným mužstvem a že bude muset vsadit na týmovost a správnou taktiku. Myslím, že to se jim podařilo.“

V čem jejich taktika spočívala?
„Nechali nás hrát, my jsme samozřejmě vyspělejší mužstvo. Rutinou, zkušenostmi, silou v osobních soubojích. Měli jsme

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud