24. března 2021 • 13:10

Češi mají song na EURO od Tří sester. Sklízí kritiku, Kučera psal o roce 1996

Autor: rou, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace v rámci vyhlášení ankety Fotbalista roku 2020 představila píseň, s níž v zádech vyrazí na EURO 2021. Song s názvem Ukážeme kuráž! nahrála kapela Tři sestry, klip natočil režisér Petr Kolečko spojený třeba se seriály Okresní přebor či Most. Minimálně na sociálních sítích ale píseň příliš pozitivních ohlasů neposbírala. „Řekl jim někdo, že se jede na EURO 2021, ne 1996?“ ptal se třeba rapující záložník Teplic Tomáš Kučera.



Herec Vojtěch Dvořák jako fanoušek české reprezentace balí na EURO, nastupuje do taxíku k Liboru Sionkovi a... skončí v hospodě, kde prožívá zápas s dalšími příznivci, kterým k tomu hraje skupina Tři sestry.

„Příprava je fuška, trenér křičí z kabiny, elektronická tužka odhalí nám slabiny,“ pěje lídr legendárního uskupení František Moravec, alias Fanánek. „Ukážem kuráž! EURO! Ukážem kuráž! EURO! Česká repre jede!“ zní pak fanouškovský refrén.

„U komedie se nemůže člověk na nic vymluvit, vtip prostě funguje, nebo ne a divák se buď směje, nebo ne. Žánr komedie je tedy obecně vcelku dobře měřitelný, ale vytvořit ho není vůbec lehké. Vymyslel jsem vlastně úplně jednoduchý scénář o tom, jak je krásné mít rád fotbal, pivo a Tři sestry,“ usmívá se režisér klipu Kolečko.

„My jsme se snažili už párkrát udělat fotbalovou píseň a většinou se nám to jako kapele moc nepodařilo. Tentokrát se nám ale zdálo, že bychom mohly konečně už ty zkušenosti zúročit,“ věří zpěvák Tří sester Fanánek.

Tři sestry nahrály song pro fotbalovou reprezentaci
Tři sestry nahrály song pro fotbalovou reprezentaci

Devadesátková hymna

Na sociálních sítích to tak ale moc nevypadá. Na YouTube u songu více než dvojnásobně převažují negativní reakce, kritika prší všude. „Máte můj obdiv. Přijít s něčím horším, než jsou zelený dresy, už chce opravdu kumšt...“ píše oblíbený satirický profil Neobjektivní novinář k příspěvku na reprezentačním Twitteru.

„To, že pro hokejovou reprezentaci tady dělá hymny Kabát a pro fotbalovou Tři sestry, o nás jako o národu bohužel říká víc, než je třeba,“ přidává se uživatel hüggo. „Marketing FAČR přesně odráží ten bordel a amatérismus, který na svazu panuje. Devadesátková hymna tomu nasazuje korunu,“ pokračuje Michael Kučera.

„Víc křupanský už to být nemohlo. Kdyby to alespoň bylo chytlavý. Česká repre jede? WTF?!“ nechápe ani Petr Fiedler.

„Chtěli jsme, aby to bylo jako po našem, tak jak já to cítím. Tedy že žijeme jako kapela trochu jiný život než vrcholoví sportovci, a proto je tam také zmíněné, že musí fotbalisti dbát na životosprávu víc než my. Je to taková lehounká píseň, která by měla dát najevo, že je potřeba do toho dát všechno,“ odpovídá mu na dálku Fanánek.

Šilhavý: Trable Estonců? Máme s tím zkušenosti. Darida: MS je víc než EURO
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud