31. května 2021 • 11:08

Italové mají jen čtyři legionáře. Před Českem musí Mancini ještě zužovat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do přípravy italských fotbalistů se před páteční generálkou na mistrovství Evropy s českým týmem v Boloni připojí vítězové Ligy mistrů Emerson a Jorginho z Chelsea. V kádru „Squadry azzury" je nyní 28 fotbalistů, do úterní půlnoci musí trenér Roberto Mancini ještě dva hráče vyřadit.



Kromě dvojice z Chelsea jsou jedinými dalšími legionáři Alessandro Florenzi s Marcem Verrattim z Paris St. Germain, naopak na jejich spoluhráče útočníka Moiseho Keana místo nezbylo. Po páteční přípravě se San Marinem (7:0) vypadli z kádru také brankář Alessio Cragno, obránce Cristiano Biraghi, záložníci Manuel Lazzari s Gaetanem Castrovillim a útočníci Vincenzo Grifo a Giacomo Raspadori.

Po čtyřech hráčích mají v předběžné nominaci Neapol, Juventus Turín a AS Řím, o jednoho méně dodal mistrovský Inter Milán. Nechybí ani Manciniho syn Gianluca či brankářská jednička Gianluigi Donnarumma z AC Milán.

„Vyřadit hráče je pro mne nejobtížnější úkol, každý si zasloužil být v nominaci,“ řekl Mancini, který nedávno prodloužil reprezentační smlouvu až do roku 2026. Itálie ve skupině A postupně narazí na Turecko, Švýcarsko a Wales.

Předběžná nominace Itálie na přípravu s českým týmem (4. června) a mistrovství Evropy (11. června - 11. července):

Brankáři: Gianluigi Donnarumma (AC Milán), Alex Meret (Neapol), Salvatore Sirigu (FC Turín).

Obránci: Francesco Acerbi (Lazio Řím), Alessandro Bastoni (Inter Milán), Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini (oba Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Neapol), Emerson (Chelsea/Angl.), Alessandro Florenzi (Paris St. Germain/Fr.), Gianluca Mancini, Leonardo Spinazzola (oba AS Řím), Rafael Tolói (Bergamo).

Záložníci: Nicolo Barella, Stefano Sensi (oba Inter Milán), Bryan Cristante, Lorenzo Pellegrini (oba AS Řím), Jorginho (Chelsea/Angl.), Manuel Locatelli (Sassuolo), Matteo Pessina (Bergamo), Marco Verratti (Paris St. Germain/Fr.).

Útočníci: Andrea Belotti (FC Turín), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi, Federico Chiesa (oba Juventus), Ciro Immobile (Lazio Řím), Lorenzo Insigne, Matteo Politano (oba Neapol).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud