6. června 2021 • 21:25

Stanciu v Anglii nepoklekl, podpořil Kúdelu: Dostal trest bez důkazů!

Autor: krm, jp
Vstoupit do diskuse
46
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od vyhroceného duelu Slavie na hřišti Rangers v Evropské lize už uplynuly více než dvě měsíce. Dění ze Skotska je ale ještě pořád živé… Hlavně tedy případ Ondřeje Kúdely, který za údajnou rasistickou urážku Glena Kamary dostal trest na 10 zápasů. V přípravném duelu Anglie s Rumunskem svého spoluhráče na dálku podpořil záložník Nicolae Stanciu, když se před utkáním nepřidal k pokleknutí na podporu iniciativy Black Lives Matter. „Chtěl jsem ukázat solidaritu s Ondřejem, dostal trest bez jakýchkoliv důkazů,“ vysvětlil pak.



Anglie v generálce na EURO, kde se ve skupině utká i s českým týmem, porazila Rumuny 1:0. Jediný gól vstřelil z penalty Marcus Rashford, další pokutový kop Jordanu Hendersonovi chytil brankář Sparty Florin Nita.

Mezi českými fanoušky ale nakonec nejvíc rezonovalo předzápasové dění.

Na Ostrovech je aktuálně tradicí, že před výkopem všichni hráči pokleknou na podporu hnutí Black Lives Matter, které bojuje proti rasismu. Třeba hráči Slavie se ale před oběma souboji Evropské ligy s Arsenalem hromadně chytili kolem ramen, což hlavně v Anglii vyvolalo ohlas.

A počínání Nicolae Stancia zaujalo i v neděli. Před zápasem s Albionem v Middlesbrough symbolicky pokleklo 20 hráčů, Stanciu (a s ním i rumunský stoper Ionut Nedelcearu) ale zůstal stát. Slávistický záložník své gesto vysvětlil, když duel skončil.

„Udělal jsem to proto, abych ukázal solidaritu s Ondřejem Kúdelou, mým kolegou ze Slavie. Bez důkazů byl potrestán zákazem na deset zápasů. Nevěřím, že klečení je řešením,“ popsal svůj postoj Stanciu.

Kúdela kvůli trestu od UEFA za incident se záložníkem Rangers Glenem Kamarou, který ho obvinil z rasismu, nesmí nastoupit v deseti oficiálních zápasech UEFA, tím pádem ani na nadcházejícím EURO.

Nicolae Stanciu v utkání proti Anglii
Nicolae Stanciu v utkání proti Anglii

Vstoupit do diskuse
46

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud