13. června 2021 • 17:15

Anglie – Chorvatsko 1:0. Ve Wembley rozhodl jediný gól Sterlinga

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Anglie se na EURO 2021 aspoň trochu pomstili Chorvatům za vyřazení v semifinále posledního mistrovství světa. Ve Wembley vyhráli v prvním zápase „české“ skupiny D 1:0, když jedinou branku vstřelil ve druhém poločase Raheem Sterling. Čechy čeká zápas se Skotskem zítra  v Glasgow.



 

Studio EURO Anglie - Chorvatsko s Josefem Csaplárem, sledujte ŽIVĚ

Favorizovaná Anglie absolvuje všechny tři zápasy skupiny ve Wembley, kde příště bude hostit ostrovního rivala Skotsko. Chorvatsko rovněž v pátek nastoupí proti české reprezentaci v Glasgow.

Domácí začali hodně aktivně a hned první povedenou akci v šesté minutě zakončili Fodenovou střelou do tyčky. O chvíli později brankář Livakovič vyrazil Phillipsovu ránu.

Chorvati přečkali úvodní velký tlak Anglie, kterou vyřadili v semifinále posledního mistrovství světa, a hru vyrovnali. Až na nepřesný Perišičův pokus si ale žádnou šanci nevytvořili.

Angličané v 57. minutě otevřeli skóre. Phillips povedeným pasem vyslal Sterlinga a křídelník Manchesteru City zblízka propálil Livakoviče. O chvíli později kapitán Kane přestřelil chorvatskou branku, mezi tyče se nevešel ani přímý kop Mounta. Na druhé straně ze slibné pozice přestřelil Rebič.

V 82. minutě nevýrazného útočníka Kanea vystřídal Bellingham. Záložník Dortmundu se v 17 letech a 349 letech stal nemladším hráčem, který nastoupil na Euru. Předchozí rekord držel osmnáctiletý Nizozemec Jetro Willems na ME 2012.

Vicemistři světa už se v závěru k ničemu nedostali a prohráli stejným výsledkem jako v generálce s Belgií. Chorvati z posledních 10 zápasů pouze dvakrát zvítězili.

Góly

Domácí: 57. Sterling

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pickford – Walker, Stones, Mings, Trippier – Phillips, Rice – Sterling (90+2. Calvert-Lewin), Mount, Foden (71. Rashford) – Kane (C) (82. Bellingham).

Hosté: Livaković – Vrsaljko, D. Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Modrić (C), Brozović (70. Vlašić), Kovačić (85. Pašalić) – Kramarić (70. Brekalo), Rebić (78. B. Petković), Perišić.

Náhradníci

Domácí: Henderson, Johnstone, Shaw, Grealish, Henderson, Rashford, Coady, Calvert-Lewin, White, James, Saka, Bellingham

Hosté: Kalinić, Sluga, Brekalo, Vlašić, Budimir, Pašalić, Škorić, Badelj, Petković, Juranović, Bradarić, Ivanušec

Karty

Domácí: Foden

Hosté: Ćaleta-Car, Kovačić, Brozović

Rozhodčí

Orsato (ITA) – Giallatini (ITA), Preti (ITA)

Stadion

Wembley Stadium, Londýn

Návštěva

18497 diváků

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 2:0 7
2. Chorvatsko 3 1 1 1 4:3 4
3. Česko 3 1 1 1 3:2 4
4. Skotsko 3 0 1 2 1:5 1

ONLINE PŘENOS - Studio EURO: Anglie - Chorvatsko
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anglie Anglie Chorvatsko Chorvatsko Jan Podroužek, redaktor Sportu Jan Podroužek, redaktor Sportu Josef Csaplár Josef Csaplár
Obnovit

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud