19. června 2021 • 22:52

Gosensova pomsta za zostuzení: Ani se na mě nepodíval, vzpomíná na CR7

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za nezapomenutelný večer označil německý fotbalista Robin Gosens druhé utkání na mistrovství Evropy proti obhájci trofeje Portugalsku. Na výhře 4:2 se podílel gólem a dvěma asistencemi. O dres portugalského kapitána Cristiana Ronalda, který ho už kdysi jednou odmítl, ale tentokrát nepožádal.



Šestadvacetiletý Gosens v lednu 2019 s Bergamem ve čtvrtfinále Italského poháru porazil Ronaldův Juventus Turín 3:0. Po duelu si chtěl splnit sen, a proto hvězdného Portugalce poprosil o dres, ten ho však odmítl.

„Zeptal jsem se ho: Cristiano, můžu tě poprosit o dres? Ani se na mě nepodíval! A řekl jen 'ne',“ popisuje ve své knize několik let starou zkušenost. „Byl jsem se hrozně zklamaný a zostuzený, odešel jsem pryč a cítil jsem se hrozně malý,“ píše.

Po výhře 4:2 si večer zkazit nenechal: „Tentokrát jsem ho o dres nepožádal, protože jsem si chtěl užít vítězství,“ řekl v rozhovoru pro Sky Sport Italia Gosens, který byl zvolen hvězdou duelu.

V reprezentaci si připsal teprve devátý start. „Nevím, kde začít. Rozhodně je to pro mě nezapomenutelný večer. Porazili jsme opravdu silný tým a vstřelil jsem první gól na turnaji, k němuž jsem přidal dvě asistence. Jsem šťastný a hrdý,“ uvedl německý obránce či záložník.

Němci v úvodním utkání v Mnichově podlehli úřadujícím mistrům světa Francouzům 0:1, dnes ale na stejném místě další zaváhání nepřipustili a dostali se na druhé místo skupiny F před Portugalce. S nimi mají shodně tři body, ale lepší vzájemný zápas. Skupinu uzavřou ve středu v bavorské metropoli proti Maďarsku.

„Věděli jsme, že musíme vyhrát. Pokud bychom prohráli, bylo by velmi složité dostat se do osmifinále. V útoku i v obraně jsme do toho dali všechno. Mám velkou radost, že jsme zvítězili,“ prohlásil Gosens.

Od trenéra Joachima Löwa se Gosens dočkal pochvaly. „Hodně jeho přínos oceňujeme, protože je velmi otevřený a komunikativní. Má opravdu dobré vztahy se všemi hráči, hlavu má jasně nastavenou a je přímočarý. Rychle se v našem týmu prosadil a vybudoval si v něm pozici,“ konstatoval Löw, který po 15 letech v roli hlavního kouče Němců po turnaji skončí.

Góly

Domácí: 15. Ronaldo, 67. Diogo Jota

Hosté: 35. Rúben Dias (vl.), 39. Guerreiro (vl.), 51. Havertz, 60. Gosens

Sestavy

Domácí: Patrício – N. Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro – W. Carvalho (58. R. Silva), Danilo Pereira – B. Silva (46. Sanches), B. Fernandes (64. Moutinho), Diogo Jota (83. André Silva) – Ronaldo.

Hosté: Neuer (C) – Ginter, Hummels (62. Can), Rüdiger – Kimmich, Gündoğan (73. Süle), Kroos, Gosens (62. Halstenberg) – Havertz (73. Goretzka), T. Müller – Gnabry (87. Sané).

Náhradníci

Domácí: Lopes, Silva, Fonte, Moutinho, Dalot, Silva, Sanches, Guedes, Neves, Gonçalves, Palhinha, Silva

Hosté: Leno, Trapp, Halstenberg, Süle, Koch, Günter, Neuhaus, Goretzka, Sané, Can, Volland, Werner

Karty

Hosté: Havertz, Ginter

Rozhodčí

A. Taylor – G. Beswick, A. Nunn (všichni ENG)

Stadion

Fußball Arena München, Mnichov (GER)

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud