3. července 2021 • 21:05

Smutní Češi. Šlo z toho vycucnout víc, řekl Schick. Vaclík byl hrdý

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Končí zklamaní, ale taky hrdí. Patrik Schick a spol. živili do posledního dechu šance na semifinále, Dánové nakonec ale zůstali o gól lepší a vyhráli 2:1. Češi tak dosáhli na čtvrtfinále, na nejlepší osmičku Evropy.



„Nevěřil nám snad nikdo, před turnajem, proti Nizozemsku, ani teď proti Dánsku, ale semkli jsme se. Máme mezi sebou něco speciálního, jak držíme při sobě, ale máme i kvalitu, kterou možná spousta lidí nechce vidět. Jsem vážně hrdý na celý tenhle tým,“ prohlásil po utkání pro Českou televizi brankář Tomáš Vaclík.

Zrovna on patřil největší opory českého týmu, ale taky mezi nejlepší brankáře EURO společně s Gianluigim Donnarummou, Thibautem Courtoisem a Jordanem Pickfordem.

Další? Jednoznačně Patrik Schick, pětigólový střelec. Taky nebyl jen hvězdou výběru Jaroslava Šilhavého, ale celého mistrovství. Díky zásahu proti Dánsku se zatím stále dělí s Cristianem Ronaldem o pozici nejlepšího kanonýra šampionátu.

„Byl to pro mě povedený turnaj, akorát nejen já, ale asi všichni cítíme, že z toho šlo vycucnout ještě víc. Dánové byli hratelní, mrzí nás to. Myslím, že jsme ale udělali maximum a na konci už jsme neměli sílu, jak to zvrátit,“ štvalo českého bombarďáka.

Podobně to viděl i kapitán týmu Vladimír Darida.

„Nemáme se vůbec za co stydět, odvedli jsme dobré, bojovné výkony. Prali jsme se o výsledek jako lvi i teď proti Dánsku,“ shrnul to zkušený záložník.

Góly

Domácí: 49. Schick

Hosté: 5. Delaney, 42. Dolberg

Sestavy

Domácí: Vaclík – Coufal, Kalas, O. Čelůstka (65. Brabec), Bořil – Holeš (46. Jankto), Souček (C) – Masopust (46. Krmenčík), Barák, Ševčík (80. Darida) – Schick (79. Vydra).

Hosté: Schmeichel – Christensen (81. J. Andersen), Kjaer (C), Vestergaard – Stryger Larsen (71. Wass), P.-E. Höjbjerg, Delaney (81. M. Jensen), Maehle – Braithwaite, Dolberg (59. Y. Poulsen), Damsgaard (60. Nörgaard).

Náhradníci

Domácí: Koubek, Mandous, Kadeřábek, Brabec, Darida, Krmenčík, Jankto, Zima, Vydra, Král, Pekhart, Pešek

Hosté: Lössl, Rönnow, Andersen, Skov, Skov Olsen, Jörgensen, Nörgaard, Wass, Wind, Poulsen, Cornelius, Jensen

Karty

Domácí: Krmenčík, Kalas

Rozhodčí

Kuipers (NED) – van Roekel (NED), Zeinstra (NED)

Stadion

Baku Olympic Stadium (Baku)

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud