29. srpna 2023 • 11:47

Nominace reprezentace: chybí Schick i Jurásek, Souček se stihne uzdravit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nominaci českých fotbalistů na zářijové domácí utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Albánií a následný přípravný zápas v Maďarsku není žádný nováček. Po nedávném přestupu do amerického klubu New England Revolution schází brankář Tomáš Vaclík. Naopak nechybí kapitán Tomáš Souček, jenž by měl být po víkendovém zranění v anglické lize k dispozici. Trenér Jaroslav Šilhavý povolal 23 hráčů, jejichž jména oznámil na tiskové konferenci.



Český tým nejprve 7. září doma přivítá v pražském Edenu Albánii v jednom z klíčových zápasů o postup na evropský šampionát v příštím roce. Reprezentanti po třech duelech vedou s bilancí dvou výher a jedné porážky svou skupinu před nadcházejícím soupeřem, který má jen o bod méně. Na závěrečný turnaj v Německu projdou první dva celky. O tři dny později nastoupí Šilhavého svěřenci v Budapešti k přípravnému utkání proti Maďarsku.

Českému týmu bude i v zářijovém programu scházet nejlepší střelec aktuálního reprezentačního kádru Patrik Schick, jenž je v rekonvalescenci po operačním zákroku a na trávníky by se měl vrátit v říjnu. Kvůli zranění je mimo hru i obránce David Jurásek. Ve výběru znovu chybí také záložník Antonín Barák, kterého Šilhavý nepovolal už v červnu kvůli údajnému nevhodnému chování v mužstvu.

Vaclík, který byl v reprezentaci dlouho brankářskou jedničkou, schází v nominaci kvůli tomu, že dotahuje svůj odchod do zámořské MLS. „Byl jsem s Tomášem včera v kontaktu. Už jsem si myslel, že je v Americe, ale není, je zatím tady. Smlouva by měla být dořešena, podepsaná. Měl by čekat na pracovní povolení, pak by měl hned odcestovat do Ameriky a připojit se k týmu,“ řekl reprezentační manažer Tomáš Pešír. „Pokud bude v Americe chytat a bude mít odpovídající formu, tak s ním samozřejmě nadále počítáme,“ doplnil Šilhavý.

 

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud