25. března 2024 • 17:07

Je tohle český dres pro EURO? Blíží se představení, zkusili jsme i AI

Autor: iSport.cz, vmn
Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do zahájení EURO 2024 zbývají necelé tři měsíce. Český tým v prvním utkání čekají Portugalci a zatímco tým Cristiana Ronalda už představil své dresy včetně netradiční „kachličkové varianty“, Haškův výběr jasno nemá. Oficiální představení je ve středu, ale po internetu už se šíří úniky. A v redakci jsme zkusili nechat dres navrhnout i umělou inteligencí. Jak se vám líbí?



V polovině června se do Německa sletí evropská fotbalová elita. Italové se budou snažit o obhajobu titulu, domácí Němci zase o nápravu hořkého vyřazení v osmifinále z roku 2021. Češi mají zatím ve skupině Portugalce a Turky. Jejich první zápas 18. 6. může být pikantním soubojem dvou nejlepších střelců posledního turnaje – Patrika Schicka a Cristiana Ronalda.

EURO je i tak trochu módní záležitostí. Polovina týmů už ví, v jakých dresech bude hrát. Třeba zrovna Portugalci mají zajímavou druhou variantu inspirovanou tradičním uměním malovaných kachliček azulejo.

Česko zatím své dresy nemá. Ostatně jako žádný z národních týmů, které obléká společnost Puma, která chystá oficiální akci na středeční podvečer. Na sociálních sítích už se ale „úniky“ dají najít. S jedním realistickým přišel účet Esvaphane na sociální síti X. Výrazným doplňkem na něm je světle modré lemování, přesunutý malý státní znak na levou stranu a textura v podobě lva. Že by opravdu šlo o trikoty, ve kterých Haškův tým v červnu nastoupí?

Jde o českou variantu dresů pro EURO?Foto Twitter

V redakci jsme rovněž vyzkoušeli, jak by si české dresy představovala umělá inteligence. Programu Chat GPT 4 jsme zadali požadavek na moderní sady v národních barvách od společnosti Puma. Výsledek? Posuďte sami. V tomto případě ale rozhodně nejde o žádný oficiální návrh.

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud