Jonáš Bartoš
8. září 2014 • 21:42

Déšť vyhnal Čechy z Letné. Na hlavní ploše trénoval soupeř

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Pavel Vrba s Tomášem Rosickým vykládali věty o připravenosti českého týmu na Nizozemce, celou Letnou zkrápěl hustý déšť. Národní tým kvůli počasí poslední přípravu před startem evropské kvalifikace odtrénoval na vedlejším hřišti, na hlavní plochu šli až ve večerních hodinách Nizozemci. Po mokrém trávníku kroužily i největší hvězdy Robin van Persie a Wesley Sneijder.



„Doufám, že nám prší štěstí,“ pousmál se Pavel Vrba, když dostal otázku na škaredé počasí těsně před startem českého tréninku. „Vzpomínám si, že před Trondheimem, když jsme s Plzní poprvé postupovali do Ligy mistrů, to bylo podobné,“ dodal s nadějí, že v úterý večer se v kvalifikačním boji s Nizozemskem dočká první výhry na reprezentační lavičce.

Zatímco hráči soupeře o dvě hodiny později už kopali do míče na hlavním stadionu, Rosický a spol. absolvovali závěrečný trénink před úterní bitvou na vedlejším hřišti. Správci sparťanského trávníku nechtěli riskovat větší poničení hrací plochy, která byla kvůli hustému dešti hodně podmáčená.

Vrba nechal pro novináře otevřených pouze prvních patnáct minut tréninku. Na vyzrazení taktických prvků české hry je obzvlášť citlivý. Tuší, že proti Nizozemcům právě drobné detaily můžou zápas rozhodovat. Poslední týden nedělal prakticky nic jiného, než do svých svěřenců hustil pokyny a herní varianty na nebezpečného soupeře.

Kouč Nizozemců Hiddink: Češi proti USA ukázali, že umí hrát fotbal
Video se připravuje ...

Z modelového rozdělení hráčů v červenomodrých bundách šlo usuzovat, v jaké sestavě nejspíš Češi nastoupí: Čech – Kadeřábek, Procházka, Kadlec, Limberský – Vácha, Darida – Pilař, Rosický, Krejčí – Lafata. Rozlišováky na sebe navlékla právě tahle parta, byť trenér odmítl základní sestavu na předcházející tiskové konferenci prozradit.

„Určitě nějakou představu mám, vím, co asi budeme chtít hrát. Ale nebudu vám říkat, v čem jaký hráč má, nebo nemá výhody. Pro jakou sestavu se rozhodnu, uvidíte až zítra,“ zůstal tajemný Vrba.

Před osmou večer zaparkoval na Letné autobus i s nizozemskou výpravou. Guus Hiddink nechal na rozdíl od svého českého kolegy otevřený celý trénink. „Sice jsme vás na trénink pozvali, ale moc z něj do zítřejšího zápasu nepoznáte,“ pousmál se směrem k nabitému sálu reportérů zkušený kouč, který po bronzovém šampionátu vystřídal na lavičce „oranjes“ Luise van Gaala.

Na hřišti se proháněly i největší hvězdy nizozemského fotbalu. Mezi posledními na trávník vstoupili Robin van Persie a Wesley Sneijder. Tréninkovou jednotku absolvoval celý soubor v dobré náladě, většinu času s úsměvem na rtech. Při cvičném fotbálku i střelbě to hráčům nebezpečně „lepilo“, což nevěstí nic dobrého. 

„Viděl jsem váš zápas s USA, hráli jste velice dobře. Vytvořili jste si pět až šest šancí, které mohly skončit gólem. Bohužel Čech s Daridou udělali chybu, která byla potrestaná. Češi jsou kvalitní tým, hlavně na krajích obrany mají útočně naladěné hráče,“ chválil Vrbův soubor Hiddink.

Jak český vstup do evropské kvalifikace dopadne, můžete sledovat už v úterý večer. Zápas s Nizozemskem začíná na Letné od 20:15, ONLINE přenos poběží na iSport.cz.

Takhle NE! Guus Hiddink promlouvá ke svým hráčům před zápasem s Českem
Takhle NE! Guus Hiddink promlouvá ke svým hráčům před zápasem s Českem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud