10. října 2014 • 23:02

Je to úžasné, radoval se Vrba. Fantastické, přidával střelec Dočkal

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většinu zápasu se čeští fotbalisté bránili, přesto fanoušky potěšili i nebojácnými výpady a nakonec nečekanou výhrou 2:1 v Turecku, v kvalifikaci o EURO 2016 jsou tak zatím stoprocentní. „Kdyby mi někdo tvrdil, že po dvou zápasech budeme mít šest bodů, tak mu řeknu, že je blázen. Vstup nám vyšel parádně, ale nesmíme nic podcenit, protože se nám to může vymstít,“ varoval ihned po zápase šťastný český kouč Pavel Vrba v rozhovoru pro Českou televizi.



Po závěrečném hvizdu, kdy rozhodčí ukončil zápas až v 95. minutě, tedy ještě později než avizoval, bylo vidět, jak hluboce si Vrba oddechl. Byly to v závěru velké nervy, ale čeští hráči výhru udrželi.

„Je to úžasné,“ hlásil Vrba. „Měli jsme štěstí, ale za druhý poločas musím kluky pochválit. Nebudu tvrdit, že vyhrálo lepší mužstvo, ale to, které si to vybojovalo.“

S tím souhlasil i kapitán Tomáš Rosický. "Turci byli v prvním poločase jasně lepší. Po přestávce už to bylo z naší strany povedenější, ale pořád ztrácíme v přechodu do útoku dost míčů. Ale když se vyhraje v Turecku, tak musí být člověk spokojený," pousmál se.

Vrba překvapil zařazením Tomáše Sivoka do stoperské dvojice s Michalem Kadlecem. „Tomáš zná turecké prostředí, v Istanbulu je doma. A navíc má velké zkušenosti. Jsem rád, že to zvládnul. V prvním poločase tam byly mezery, ale ke konci utkání patřil k nejlepším na hřišti,“ říkal spokojeně Vrba. „Turci byli celkově fotbalovější, v poločase jsme si museli některé věci vysvětlit, pak už to bylo lepší.“

Je to tam! Kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba slaví triumf nad Tureckem
Je to tam! Kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba slaví triumf nad Tureckem

Stejnou radost jako Vrba měl i střelec vítězného gólu Bořek Dočkal. „Stačilo to umístit, nebyla to žádná zázračná střela. Je to fantastické, že máme ze dvou zápasů šest bodů. Teď to musíme potvrdit v Kazachstánu,“ připomínal.

Velké štěstí měl v utkání jeho sparťanský spoluhráče Lukáš Vácha, který v pokutovém území poslal na zem tureckého kapitána Ardu Turana. „Rozhodčí to tak nevyhodnotil, ale penalta se dala písknout,“ oddechl si Vácha.

Čeští fotbalisté tak po zápase v Turecku slaví druhou výhru v kvalifikaci o EURO 2016. Další utkání hrají v pondělí v Kazachstánu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud