13. října 2014 • 09:45

Slováci v euforii: V letadle cestou z Běloruska zpívali lidovky

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou fotbalovou euforii Slovensko už dlouho nezažilo. Vstup do kvalifikace o EURO 2016 vyšel týmu Jána Kozáka dokonale: tři zápasy, tři výhry, devět bodů a první místo v tabulce skupiny C před Španělskem, které doma porazili 2:1. Překvapivou výhru potvrdili Slováci i v neděli v Bělorusku, kde uspěli 3:1.



O úspěchu na půdě Bělorusů, který se ovšem nerodil vůbec lehce, rozhodl střelec Neapole Marek Hamšík. Nejdřív po pěkné kombinaci zakončoval parádní střelou k tyči, po vyrovnání domácích využil zaváhání gólmana a opět placírkou strhl výhru na stranu slovenských fotbalistů.

„Těžší bylo dát ten druhý gól, střela Stocha byla nečekaná, stejně jako ten odraz od tyče. Nebezpečně skákala, ale naštěstí jsem ji trefil dobře,“ oddechl si Hamšík po zápase. Server sme.sk připomněl, že zatímco kouč Kozák Hamšíkovi při nástupu do funkce vyčítal nedostatek emocí, v Bělorusku slovenská hvězda propadla euforii a divoce slavila se zbytkem týmu.

„Momentálně je pro nás fotbal velkým potěšením,“ přiznává i Ján Ďurica. „V kolektivu je velká vnitřní síla. Vztahy mezi hráči, trenéry a celým realizačním týmem jsou výborné. Atmosféra je jiná, než bývala. Kozák umí tým vyburcovat a namotivovat,“ dodává jeden z asistentů kapitána Škrtela.

Slovenská euforie po gólu Marka Hamšíka na 2:1 proti Bělorusku
Slovenská euforie po gólu Marka Hamšíka na 2:1 proti Bělorusku

Slováci byli po druhém v závěru vydřeném triumfu v euforii. Už na hřišti na sebe naskákali, křičeli radostí, v kabině tancovali. A oslavy pokračovaly i po cestě do Bratislavy, letadlem prý hodně hlasitě zněly slovenské lidové písničky.

Slováky, kteří s plným počtem bodů vedou skupinu, čeká do konce roku ještě duel v Makedonii. „V první řadě musíme zůstat na zemi, protože zdaleka nemám vyhráno a postup není jistý. Musíme si toho vážit a odehrát podobný zápas jako v Borisově i v Makedonii,“ krotí euforii Hamšík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud